Pripreme za učešće u Noći muzeja u Banjaluci

Objavljeno: 25. 2. 2014 u 08:30h

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske deveti put će učestvovati u Internacionalnoj manifestaciji “Evropska noć muzeja” koja će biti održana 17. maja. 

Noc-muzeja-2014

“Evropska noć muzeja”, pod pokroviteljstvom Vijeća Evrope i UNESCO-a od 2011. godine godine usko je povezana sa Internacionalnim danom muzeja (18. maj) ustanovljenim od strane ICOM-a (The International Councile Museums), koji je uvijek fokusiran na različitu muzejsku temu.

“Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je “Muzejske zbirke povezuju”.

Muzejske zbirke čine osnovu strukturiranja građe muzeja povezujući brojne predmete u cjeline kao dijelove kulturne baštine zajednice i njenog kolektivnog pamćenja.

“Temom manifestacije nastoji se podstaknuti obnova i osavremeniti komunikacija na relaciji muzejske zbirke- predmeti – posjetilac /zajednic” saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/pripreme-za-ucesce-u-noci-muzeja-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot