Monokomedija “Govorimo srpski” u Banskom dvoru

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Predstava “Govorimo srpski” biće izvedena večeras, s početkom u 20 časova u Vijećnici Banskog dvora, a karte, koje su besplatne, vrijede za dobijanje gratis točenog piva u City Pub-u.

Milorad Telebak

Glavni, a ujedno i jedini glumac u ovoj monokomediji, jeste Milorad Telebak, poznati banjalučki lingvista, a pored toga i najstariji član Studentskog narodnog pozorišta. Telebak u ovoj komediji spaja ugodno i korisno, tako što osnovne pojmove srpske gramatike ilustruje kroz sočne šale o našoj svakodnevnici i politici.

Milorad Telebak je rođen 1942. u Nevesinju u Istočnoj Hercegovini. Godine 1992. dolazi u Banjaluku gdje je radio kao profesor na banjalučkom univerzitetu. Bio je angažovan kao lektor u Narodnom pozorištu Republike Srpske i na Radio-televiziji Republike Srpske. Član je Komisije za fonologiju i Komisije za standardni jezik u školstvu, administraciji, izdavaštvu i javnim glasilima.

Član je Udruženja književnika Srpske i Udruženja književnika Srbije.

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]