Martovske predstave u Dječijem pozorištu

Objavljeno: 2. 3. 2012 u 13:57h

U Dječijem pozorištu Republike Srpske tokom marta će se odigrati niz predstava namijenjenih najmlađoj publici.

U subotu, 3. marta, mališani će imati priliku da pogledaju predstavu ”Petar Pan” sa početkom u 18:00 časova.

“Petar Pan” – Igor Bojović, režija: Jug Radivojević

Petar Pan je dječak koji može da se zaljubi samo jednom, prvi i jedini put. On simboliše granicu između djetinjstva i zrelog doba, jer je zauvijek zaglavljen u tom međuprostoru.

Ova predstava biće prikazana i u nedjelju 4. marta u 11:00 časova.

 

Subota, 10.mart u 18:00 h

”AŽDAJA IZ VOJTEŠKE ULICE” – Karel Čapek, režija: Slavčo Malenov

Ova predstava je kreirana na kombinaciji glumaca i lutaka, koja na duhovit način i uz blagu ironiju oslikava život državnog službenika Trutina. On je rodoljub i vrijedan čovjek, koji se trudi ispuniti sve obaveze u Odjelu za izgubljene i nađene stvari. U toku radnog vremena nalazi jaje u Vojteškoj ulici, iz koga se izleže malena aždaja – Amina. Međutim, za nju nema mjesta u kancelariji Odjela, ni u Udruženju za izgubljene životinje, ni u sirotištu. Amina je, naime, začarana princeza zarobljena u tijelu aždaje. Čarobnjak ju je osudio zbog oholosti, razmaženosti i prezira. Ostatak priče ćete sami vidjeti.

Nedjelja, 11. mart u 11:00

”NESTAŠKO IZ LUTKOVA” – Leo Spačil i Josef Per, režija: Živomir Joković

Ovo je predstava koja je namijenjena za najmađu djecu. Cilj ove priče je da djeca nauče da razlikuju dobro od lošeg. U predstavi će biti i lutaka i glumaca, ali je veliki dio događanja baziran na učešću djece u priči. Više od polovine predstave djeca iz publike vode radnju, a glumci su ti koji na neki način treba da ispune ono što mališani nagovijeste. Zbog činjenice da ima dosta učestvovanja dece, predstava kod predškolskog i nižeg školskog uzrasta stvara jedno lijepo raspoloženje.

 

Subota, 17. mart u 18:00

”ČAROBNJAK IZ OZA”, dramatizacija i režija: Slavčo Malenov

Malena, sirota Doroti živi u sivom i suhom Kanzasu kod čika Henrija i teta Eme. Ona sanja o tuđim, nepoznatim zemljama gdje raste cvijeće i ljudi imaju lijep i srećan život. I eto, Uragan je prenosi u neki, do tada neviđeni kraj, gdje žive veseli Žvakači, Dobre i Zle vještice i vlada moćni Čarobnjak Oz. Žalosna nemogućnost da se vrati kući ponovo je čini nesrećnom. Ona sada sanja o povratku u Kanzas kod tete i čike i mora preći dug i težak put do Velikog Oza, koji bi joj mogao pomoći. Na svom putu Doroti se susreće sa drugim nesrećnim stvorenjima, koje isto kao i ona traže da neko ispuni njihove najveće želje. Poenta ove divne predstave je da svako mora sam da prođe put i nađe rješenje svog sna.

Nedjelja, 18. mart u 11:00

”VUK I SEDAM JARIĆA U MUZEJU BAJKI” -Predrag Bjelošević, režija: Biserka Kolevska i Predrag Bjelošević

Da li ste ikada bili u muzeju? Ako jeste, sigurno ste vidjeli sve te izložene zanimljivosti, možda plišane igračke, kamenje i fosile i sve to uz mnogo informacija. Sada pokušajte zamisliti da ćete tamo sresti sedam malih jarića i njihovu majku kozu, čak i vuka koji svojim tihim glasom govori: ‘’Otvorite vrata, to sam ja, vaša majka.’’

Subota, 24. mart u 18:00

”TUŽNI PRINC”- Predrag Bjelošević, režija: Biserka Kolevska

Teatar sjenki, predstava bez riječi… Kultna predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Izvođena na mnogim međunarodnim festivalima i za djecu i za odrasle: u Londonu, Peruđi (Gran pri festival), Kremoni, Bijalsko Biali (Specijalna nagrada udruženja novinara i teatarskih kritičara), Pečuju, Solunu, Sofiji, Varni, Moskvi, Beogradu (učešće na BITEF-u), Sarajevu, Kotoru (Gran pri festival), Subotici (Specijalna nagrada festivala).

Nedjelja, 25. mart u 11:00

”FOLKLORNA MAGIJA”

Predstava “Folklorna magija” je autorski projekat Bonje Lungova.

Postavljena je na scenu 9. septembra 2008. godine kao etno spektal, a namijenjena je publici svih uzrasta. Obzirom da se služi univerzalnim scenskim jezikom pokreta, igre, plesa, pjesme i animacije sa etno predmetima koji su karakteristični za srpski, ali i za gotovo sve balkanske narode, veoma je dobro primljena kod publike različitih naroda, ukusa i teatarskog znanja.

Subota, 31. mart u 18:00

”BIBERČE” – Ljubiša Đokić, režija: Živomir Joković

Riječ je o jednom od najpopularnijih dramskih tekstova za djecu Ljubiše Đokića. Tema drame je borba između dobra i zla, a provlače se vjera i hrabrost, kao i uspjeh i pobjeda. U predstavi ima mnogo plesa i pjesme, muzika je zanimljiva, što je djeci veoma privlačno. Namijenjena za mlađi uzrast, ali će sigurno biti zanimljiva i malo starijima.

Karte možete rezervisati na brojeve telefona: 051/232 830, 051/232 839 i 051/232 844.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/martovske-predstave-u-djecijem-pozoristu/||claudebot