Nastup japanske grupe “Variki” u Banjaluci

Objavljeno: 26. 2. 2012 u 10:00h

Koncert japanske grupe “Variki” (Wariki) održaće se u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, najavljeno je iz Ambasade Japana u BiH koja je organizator koncerta. Koncert je zakazan za 27. februar s početkom od 20 časova, a ulaz je besplatan.

Koncert grupe "Variki" u Banjaluci

Koncert grupe “Variki” u Banjaluci

Repertoar grupe “Variki” inspirisan je uličnim nastupima kao što su shishimai (ples lavova), kagura (narodna muzika i plesovi posvećeni šintoističkim i budističkim božanstvima), muzikom i plesovima za proslave.

Njihovi muzičari sviraju tradicionalne japanske instrumente.

Osnivač grupe “Variki” je Akira Katogi. Oni izvode tradicionalnu japansku muziku i plesove.

Nastupali su 24. februara u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

“Ova muzika nije nešto što se izvodi za plemstvo i bogataše, već muzika običnog naroda i poljoprivrednika, stvorena za njihovo uživanje”, rekao je Akira Katogi na konferenciji za novinare prije nastupa u Novom Sadu.

Ambasada Japana u BiH posebno zahvaljuje Kulturnom centru Banski dvor i poziva građane da prisustvuju koncertu i osjete duh Japana.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/nastup-japanske-grupe-variki-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])