Predstava “Slučajevi” u Domu omladine

Objavljeno: 21. 12. 2011 u 14:15h

Premijera predstave “Slučajevi” po tekstu Danila Harmsa, održaće se sutra u Domu omladine sa početkom u 21:12 minuta.

Režiser ove predstave od 59 minuta trajanja je Aleksandar Ilić, a ulaz je besplatan. Igraju Božana Bijelić, Dejan Andrić i Marko Dukić, koji zajedno sa Aleksandarom Ilićem čine autorski tim.

“Slučajevi” prikazuje satiričan dramaturški sklop sastavljen od niza posebnih Harmsovih nadrealnih i apsurdnih kratkih priča, u kojima se svijet i ljudski životi u njemu pojavljuju kao neobjašnjivi i nepredvidljivi. Radnja se odvija tako što se ponašanja i sudbina tragikomičnih likova prikazuju kroz njihove dogodovštine u grotesknim događajima, koji se smjenjuju, a radnja se preusmjerava ka raznovrsnim i novim, besmisleno uspostavljenim okolnostima.

Predstavu organizuju NEVID TEATAR iz Banjaluke i AD HOK TEATAR iz Brčkog uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Autor teksta Danil Harms rođen  kao Danil Ivanovič Juvačov, bio je ruski pjesnik, satiričar, dramski pisac i jedan od najboljih ruskih satiričara i komediografa XX vijeka. Tokom opsade Lenjingrada 1941. godine Harmsa hapse i on umire od gladi u zatvoru 1942. godine.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/predstava-slucajevi-u-domu-omladine/||claudebot