Novi sadržaji i program u okviru događaja “Živjeti slobodno”

Objavljeno: 20. 4. 2016 u 19:10h

Unija studenata Republike Srpske i UG „Sloboda“ potrudili su se i ove godine da bogatim kulturno-obrazovnim sadržajima upotpune program događaja „Živjeti slobodno“ kojim treću godinu za redom obilježavaju 09. maj – Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Tim povodom u Banjaluci će 09. maja u Vijećnici Kulturnog centra Banski Dvor u 12:00 biti održana panel diskusija na temu „Antifašizam u procesu zaborava“, na kojoj će kao panelisti učestvovati: Vule Žurić (književnik, pisac radio drama, filmskih scenarija, novinskih članaka); Ante Tomić (književnik i novinar); Dr Olga Manojlović Pintar (naučni saradnik na Institutu za noviju istoriju Srbije); Dino Šaran (autor i muzičar, frontmen benda „Letu štuke“), moderator ovog panela biće Muharem Bazdulj (novinar, prevodilac i književnik).

Istoga dana u večernjim časovima, sa početkom u 20:00 u Narodnom pozorištu Republike Srpske, biće odigrana predstava „Moje nagrade“, Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava je rađena prema romanu Tomasa Bernharda – intimna ispovjest puna ironije koju izvodi Slobodan Beštić. Karte po cijeni od 5 KM, mogu se kupiti na blagajni NPRS, od 25. aprila.

Podsjećamo da će se već najavljeni centralni muzički događaj „Živjeti slobodno“ održati 08. maja na Aquani, u susret Međunarodnom danu pobjede nad fašizmom. Na istom će nastupiti poznata imena domaće i regionalne muzičke scene Alexandria, Artan Lili, Elemental, Vlatko Stefanovski Trio i Partibrejkers. Ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji po cijeni od 7 KM mogu se kupiti u KSB (bivši Index), kafe baru Šestica i Pekam pabu. Na dan koncerta ulaznice će koštati 10 KM.

„Živjeti slobodno naše je opredjeljenje“.

Više informacija na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/novi-sadrzaji-i-program-u-okviru-dogadaja-zivjeti-slobodno/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])