Banjaluka: Radionica i koncert “Vasil Hadžimanov Banda” i “Sopota”

Objavljeno: 16. 4. 2016 u 10:06h

Muzička radionica na temu “Upotreba srpske tradicionalne muzike u savremenom muzičkom stvaralaštvu” biće održana 7. maja u Gradskom pozorištu “Jazavac” u Banjaluci.

Za sve one koji budu željeli nešto više saznati o tehnikama sviranja, svoje znanje će prenosti poznati srpski džez pijanista Vasil Hadžimanov iz Beograda i Saša Pavlović, osnivač etno grupe “Iva” iz Doboja i profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Radionica je besplatna za sve zainteresovane učesnike, a biće održana u pozorišnoj sali “Jazavca” s početkom od 14 časova.

“Predavači će učesnicima prenijeti elementarna teoretska i praktična znanja, svoja iskustva i razmišljanja o upotrebi srpske tradicionalne muzike u stvaranju muzičkih djela današnjice”, saopštili su iz Udruženja građana “Afrodizijak”, koje je uz UG “Sopot” i organizator ove radionice.

Isto veče s početkom u 21 čas u “Jazavcu” će biti održan i koncert, na kojem će nastupiti “Vasil Hadžimanov Band” i banjalučki sastav “Sopot”. Kako su najavili organizatori, fokus koncerta je moderna upotreba etno muzike.

“Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih modernih muzičkih stilova (džez, fank, rok, etno) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici. Banjalučki ‘Sopot’ će održati specijalistički koncert sa gostima povodom obilježavanja deset godina rada”, riječi su organizatora.

Publika će imati priliku da uživa u posebno osmišljenom muzičkom programu, te da “Sopot” čuje u drugačijem izdanju.

Ovom prilikom “Sopot” će izvoditi pjesme sa svoja tri albuma u kojima koristi elemente tradicionalne muzike. Sva izdanja i muzika “Vasil Hadžimanov Banda” su u Srbiji proglašeni za umjetnička djela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Rezervacija ulaznica za koncert može se izvršiti na broj telefona 051462887 svaki radni dan od 10 do 14 časova, ili na mail: [email protected].

Cijena ulaznice za koncert je 10 KM.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/banjaluka-radionica-i-koncert-vasil-hadzimanov-banda-i-sopota/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot