Peckham Live Stage: “Grefran” i “Underground” sviraju za Banjalučane

Objavljeno: 17. 3. 2016 u 20:29h

Drugo veče “Peckham Live Stage” takmičenja počinje u subotu u “Peckham” pabu u Banjaluci, a publici će se predstaviti bendovi “Grefran” iz Bihaća i “Underground” iz Jajca.

Basista benda “Grefran” Ferhat Ferhatović ističe da se njegov bend na ovo takmičenje prijavio prije svega iz radoznalosti, ali da im mnogo znači prezentacija autorskog rada.

“Mi sviramo svoj repertoar i radimo isključivo autorske pjesme. Banjalučkoj publici predstavit ćemo se sa 10 autorskih pjesama”, naglasio je Ferhatović.

Basista benda ističe da se muzički žanr benda “Grefran” može okarakterisati kao alternativni rok s primjesama grandž pokreta, te da bi im nastup na “OK festu” mnogo značio za dalji rad benda.

“Ako bismo pobijedili, nastup na ‘OK festu’ bi nam mnogo značio. Smatramo da je taj festival jedna velika i pozitivna stvar za afirmaciju i promociju jednog autorskog benda”, dodao je Ferhatović.

Ovaj bend radi 10 godina aktivno i, kako članovi ističu, njihov zvuk bi se teško mogao porediti sa zvukom nekog drugog benda. Trenutno su angažovani na snimanju albuma u “Pavarotti” studiju u Mostaru.

Bend “Grefran” čine gitarista Alen Alijagić, basista Ferhat Ferhatović, bubnjar Miloš Janjičić i gitarista Rasim Mujagić. Bend “Underground”, koji dolazi iz Jajca, banjalučkoj publici planira da se predstavi sa dvije autorske pjesme, dok će ostatak repertoara činiti obrade drugih bendova.

Branko Ladan, gitarista ovog benda, ističe da je “Underground” mlad bend koji radi punom parom na stvaranju novih autorskih kompozicija.

“Bend postoji dvije i po godine. Mi smo mlad bend pa nemamo nekih velikih rezultata iza nas, ali potpuno smo posvećeni snimanju novih pjesama i autorskom radu. To nam je prioritet, da izdamo album”, naglasio je Ladan.

Gitarista je istakao da nastup na “Peckham Live Stage” takmičenju njima kao mladom bendu znači mnogo, te da im je čast što će svoj rad moći predstaviti publici u Banjaluci.

“Nastup na ‘OK festu’ bi nam značio puno, jer mislimo da je to velika šansa. Mi planiramo da završimo snimanje našeg autorskog rada do tada, pa ako bismo prošli i učestvovali na ‘OK festu’, imali bismo dosta toga da ponudimo publici i bila bi to odlična promocija našeg autorskog rada”, dodao je Ladan.

Bend čine Katarina Ladan, Branko Ladan, Pavel Ljubičić i Taner Popaja.

Izvor: Nezavisne

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/peckham-live-stage-grefran-i-underground-sviraju-za-banjalucane/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])