Bilja Krstić i Bistrik u petak u Banjaluci (Video)

Objavljeno: 24. 8. 2015 u 11:51h

Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci u okviru obilježevanja jubilarnog 50. “Kočićevog zbora” darovaće Banjaluci koncert Biljane Krstić i njenog orkestra „Bistrik“, koji će se održati u petak, 28. avgusta, u 20 časova na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS.

“Sa velikim zadovoljstvom odzvali smo se molbi organizatora i uključili  u obilježavanje ove manifestacije. Naš poklon Banjaluci je koncert jednog od najznačajnijih etno grupa koje rade u Srbiji a uspjehe postižu širom svijeta. Njihov repertoar je muzičko nasljeđe Balkana tako da će ovaj koncert sasvim izvijesno da upotpuni i obogati Kočićeve dane”, rekao je generalni konzul Republike Srpske u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Bilja Krstić i “Bistrik” orkestar, godinama postižu velike uspjehe u svijetu, a umjetničkim radom promovišu tradicionalnu muziku Srbije i Balkana koja sve više postaje inspiracija svetskog pokreta World music.

 Snimili su četiri albuma, muziku za film “Zona Zamfirova”, održali više stotina koncerata, osvojili prestižne nagrade i priznanja u Srbiji i inostranstvu, a po ocjeni eminentnih stručnjaka za World Music uvršteni u sam vrh svjetske elite izvođača.

https://youtu.be/jjtgoqqBE8s

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/bilja-krstic-i-bistrik-u-petak-u-banjaluci-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])