Banjaluka: Irie FM na Demofestu! (Video)

Objavljeno: 14. 5. 2015 u 15:17h

Beogradski reagge sastav Irie FM nastupiće na ovogodišnjem Demofestu, u okviru revijalnog programa.

mm1

Irie FM sviraju od 2001. godine, a iza sebe imaju desetine demo i studijskih radova, te album “Skills Of The Youths”. Počeci benda vezani su za tradicionalni roots reggae dub sa dosta “jazzy” duvačkih elemenata, a kako je bend sazrijevao, njihova muzika je dobila soul, funk i disco senzibilitet. Priznati kao nosioci pravog roots reggae duha, Irie FM su 2006. godine pozvani da otvore koncert Capletona, najvećeg dancehall umjetnika današnjice, koji dolazi sa Jamajke.

Dvije godine kasnije odlaze u Indiju, gdje potpisuju ugovor za “Blue House Frog” producentsku kuću, koju izdaje “World Music”. Nakon brojnih nastupa po festivalima širom regiona, Irie FM 2010. godine počinju da sviraju na velikim evropskim festivalima u Češkoj, Mađarskoj, Švajcarskoj, Francuskoj, kao i Italiji i Španiji.

mm0

Kvalitet se napokon pokazao u punom sjaju, pa su Irie FM osvojili prestižnu nagradu za najbolji evropski reggae bend 2012. godine na “European Reggae Contest” takmičenju bendova. Ovo im je zvanično otvorilo vrata najvećih evropskih festivala na kojima nastupaju svjetski poznati reggae umjetnici, kao što su legendarni Lee “Scratch” Perry, Max Romeo, Burning Spear, Midnite, Damian “Junior Gong” Marley, Stephen Marley i mnogi drugi.

Osmi Demofest će biti održan u Banjaluci od 16. do 18. jula.

Beograđani će nastupiti uz tuzlanski Punkart, koji je prošle godine završio na drugom mjestu. Osmi Jelen Demofest će biti održan u Banjaluci od 16. do 18. jula, a mjesto njegovog  održavanja će uskoro biti poznato.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/banjaluka-irie-fm-na-demofestu-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])