Međunarodni festival dječije pjesme biće održan 13. maja u Sportskoj dvorani “Borik”

Objavljeno: 29. 4. 2015 u 18:21h

Stiže nam najljepši mjesec u godini, mjesec u kojem uz prirodu oživi i Banjaluka od dječjih osmijeha, njihove pjesme i igre!
Devetnaestoro mališana iz Moldavije, Rusije, Mađarske, Italije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske zabavljaće i pjevati nove dječje hitove svima koji budu došli u Dvoranu “Borik” da ih bodre!

U revijalnom programu nastupaju: Leontina, Minja Subota, Tijana Dapčević i prošlogodišnji pobjednik festivala, Sergej Pajić.

Takmičarski dio Festivala počinje u 20 časova, a pred početak Festivala, u 18.30 časova Redakcija Festivala pripremila je malo “zagrijavanje” na kojem nastupaju djeca iz:

Plesnog kluba “City Jazz”, CKUDM-a “ Veselin Masleša”, KUD-a “Sveti Sava”, Dječjeg hora “Mala polifonija”, Dječjeg hora “Pčelice”, Baletskog studija “Alegro”, Udruženja “Maxi Stil Kids” i Akademskog plesnog studija “Habanera”.

Ove godine RTRS je odlučila da ulaznice za Festival prodaje po cijeni od jedne marke a sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je djeci na odjeljenju Dječje hematoonkologije Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka.

Đurđevdanski festival dječje pjesme nastao je iz želje da podrži djetinjstvo i radost koju ono nosi i zbog toga smo odlučili da ovogodišnji Festival posvetimo upravo tome: pravu djeteta da bude dijete.
Naš ovogodišnji voditelj je djevojčica Zvjezdana koja voli da pjeva i želi da nastupa na festivalu i njen tata u ulozi “kouča” koji pokušava da je “izdresira” da se ponaša kao zvijezda. Međutim, stvari neće ići baš glatko. Dijete ne bi bilo dijete da se ne pobuni protiv tiranije te vrste i ne uspije da objasni svojoj porodici da je estrada mnogo manje važna od radosti i ljubavi. A i tata ne bi bio (pravi) tata, kad ne bi mogao da shvati da je djetinjstvo svetinja…
U ulozi Zvjezdane je Anastasija Đorđa Bosančić, koja je i sama nastupala na Đurđevdanskom festivalu 2011. godine, a u ulozi Zvjezdaninog tate i “kouča” je Velimir Blanić, koji je prošle godine nastupao u ulozi dirigenta Festivala.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/medunarodni-festival-djecije-pjesme-bice-odrzan-13-maja-u-sportskoj-dvorani-borik/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])