“Disciplina kičme” u Klubu studenata Banjaluka

Objavljeno: 17. 4. 2015 u 13:54h

Kultni beogradski bend “Disciplin A Kitschme” nastupa sutra u Klubu studenata Banjaluka!

Rok grupu “Disciplina kičme” (od 1995. poznatu pod nazivom “Disciplin A Kitschme”) krajem 1981.godine osnovao je basista, pjevač i glavni autor Dušan Kojić Koja, neposredno nakon razlaza njegove prethodne grupe, prvaka jugoslovenskog novog talasa “Šarlo akrobata”.

Bez ustupaka tržištu, “Disciplina kičme” njeguje osebujnu mješavinu agresivnog i eksplozivnog, buntovničkog i duhovi tog istraživanja novih izraza nadahnuti su najviše tradicijama panka, džeza, Džimija Hendriksa i zvuka Motown soula.

Kao predgrupa nastupiće bend “Kleimor”  iz Novog Grada, koji je nastao kao dvojac krajem 2008. godine, u kojem je pored Bajsa tada svirao i Bojan Dakić Dax. U maju naredne godine izdaju prvenac “Metronome” za slavnu etiketu “Slušaj najglasnije” iz Hrvatske, iza koje stoji legendarni Zdenko Franjić. Drugi album “Kamaloka” objavile su izdavačke kuće “Amadea Records” iz Bugarske i “Crime Scene Records” iz Novog Sada. Bubnjar Dario Žujić pridružio se tandemu 2012. godine, a postava se kompletira prošle godine dolaskom basiste Denisa Kneževića. “Kleimor” je učestvovao na nekoliko kompilacija, a sarađivali su i sa Mikkom iz benda “dreDDup”, na čijem je albumu Bajs takođe gostovao. Sastav “Kleimor” iz Novog Grada dolazi u Banjaluku kako bi uživo predstavio materijal koji će tek naći na njihovom trećem nadolazećem albumu, radnog naziva “Animal Instinct”.

Ulaznice u pretprodaji su 7 KM, na dan koncerta 10 KM. Prodajna mjesta KSB (bivši “Index”), kafe-bar “Šestica” i “Peckham pub”!

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/disciplina-kicme-u-klubu-studenata-banjaluka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])