Karte planule u rekordnom roku

Objavljeno: 6. 11. 2014 u 11:00h

Koncert sarajevske grupe “Divanhana” biće održan u petak u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) u Banjaluci.

ka

Posjetioce očekuje nezaboravno muzičko putovanje kroz Balkan, na kojem će imati priliku da čuju neke od najljepših melodija iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske te, naravno, nezaobilazne sevdalnike.

“Zbog velikog interesovanja karte za ovaj koncert puštene su u pretprodaju 13. oktobara, a njihova cijena je iznosila 10 KM. Planule su u rekordnom roku”, kazala je Jelena Trninić-Miličević, marketing organizator NP RS.

“Divanhana” je bh. bend koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima, koji su nastali kao rezultat fuzije džez, pop i klasične muzike 20. vijeka. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike BiH, već i tradicionale muzike zemalja Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinku.

“Divanhanu” je osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu početkom 2009. godine.

Koncert u Banjaluci ujedno će iskorititi za promociju novog albuma “Bilješke iz Šestice”, koji je bend objavio u novembru 2013. godine.

U Domu kulture u Jajcu nastupiće u subotu i to će biti posljednji u nizu koncerata širom Bosne i Hercegovine za 2014. godinu, gdje su obišli 35 gradova.

Koncert u Beču planiran za 15. novembar biće realizovan u okviru projekta “Wiener Sevdah”, tako da će sva sredstva od prodatih ulaznica otići u humanitarne svrhe.

“Divanhanu” čine Leila Ćatić, Neven Tunjić, Nedžad Mušović, Azur Imamović, Rifet Ćamdžić, Ismar Porić, Danijel Čondrić i Irfan Tahirović.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/karte-planule-u-rekordnom-roku/||claudebot