Francuski muzički sastav “Dub Incorporation” u Domu omladine

Objavljeno: 26. 3. 2012 u 14:28h

Koncert francuskog muzičkog sastava, Dub Incorporation, održaće se u Domu omladine u utorak, 3. 4, sa početkom u 21 čas.

Dub Incorporation

Dub Incorporation je muzička grupa koja najbolje simbolizuje inovaciju reggae muzike iz Francuske unazad desetak godina. Grupa se sastoji od inspirisanih prijatelja koji pišu dobre tekstove, potkovane efikasnim melodijama i složnim glasovima njihovih pjevača.

Dub Incorporation su osvojili publiku širom Evrope, a 2008. godine su s albumom „Afrikya“ potvrdili da su na čelu francuskog reggaea. Album je u istoj godini izabran za najbolji francuski reggae album na “Web Reggae Awards”.

Mješajući reggae i world music, Dub Incorporation osvajaju novu publiku, pritom ne zaboravljajući svoje prve obožavaoce.

Posljednji album „Hors controle“, na kojem se nalaze prerade poznatih ritmičnih tekstova kao što je „Dos a dos“, izdali su 2010. godine.

Grupu čine: Bouchkour (vokal), Komlan (vokal), Gregory Zigo (bubnjar), Jeremie Gregeois (gitara), Frederic Peyron (klavijature), Moritz Von Korff (bas), Idir Derdiche (klavijature) i Benjamin Jouve (tehničar).

Ulaz na koncert je 5 KM.

http://www.youtube.com/watch?v=1IbtnubOVI4&feature=colike

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/francuski-muzicki-sastav-dub-incorporation-u-domu-omladine/||claudebot