Javna rasprava o gradnji crkve u Boriku u četvrtak

Objavljeno: 14. 9. 2015 u 19:12h

Javna rasprava o Nacrtu izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Borik biće održana u četvrtak, 17. septembra, sa početkom u 16.30 u vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

U fokusu će biti planirana izgradnja crkve na mjestu dječjeg igrališta, zbog čega se već digla velika prašina.

Nacrtom je obuhvaćen prostor koji se nalazi u Bulevaru vojvode Živojina Mišića, a odnosi se na zelenu površinu koja se nalazi između Osnovne škole “Branko Ćopić”  i zgrade “Titanik”.

Potreba za izmjenom ovog planskog akta uslijedila je kao odgovor na inicijativu Srpske pravoslavne crkve opštine banjalučke, kojom su bile iskazane potrebe za izgradnju hrama s pratećim objektom.

Drago Dragić,  predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 2, kaže da grad u svom vlasništvu ima mnogo drugih parcela koje bi bile odgovarajuće za gradnju crkve.

“Tu je naročito u zimskom periodu puno djece koja se sankaju, jer ima nizbrdica sa koje se djeca spuštaju i bude po stotinak mališna svaki dan. Mi smo ranijih godina tražili da se ovo igralište uredi i obogati ovim sadržajima. Međutim, grad za to nije imao para”, ističe Dragić.

Građani su već imali priliku da u dvije knjige primjedaba upišu stavove.

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje pozvali su stručnu javnost, te predstavnike infrastrukturnih i drugih organizacija kao i sva zainteresovana lica da prisustvuju javnoj raspravi u četvrtak.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/javna-rasprava-o-gradnji-crkve-u-boriku-u-cetvrtak/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])