Privremena obustava saobraćaja u Banjaluci

Objavljeno: 15. 8. 2015 u 11:08h

U Banjaluci će danas zbog održavanja Međunarodnog moto skupa kluba “Istok”, od 18.00 do 18.30 časova biti privremeno obustavljen saobraćaj u trajanju 10 minuta na dionici magistralnog puta od pijace do Rebrovca.

Saobraćaj će u tom periodu biti privremeno obustavljen od raskrsnice Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića do raskrsnice Ulice Trive Amelice i Bulevara srpske vojske, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog održavanja Međunarodne auto-trke na brdskim stazama danas od 10.00 do 20.00 časova i sutra od 8.00 do 20.00 časova biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Cazin – Srbljani na području Federacije BiH.

Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Na dionici autoputa Kakanj – Visoko danas se, zbog radova, saobraća jednom trakom.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH zadovoljavajuća je prohodnost putnih pravaca, a saobraćaj se odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež – Stari Ugljevik i regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave.

U toku je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici puta Čelinac – Kotor Varoš, na području kotorvaroške opštine, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova, jednom saobraćajnom trakom.

Uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se i na dionici puta granica Republike Srpske/FBiH u Otoci – Novi Grad jedan, u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske – Rača, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore u Šćepan Polju, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – granica Republike Srpske/FBiH u Karušama, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja trajati 15 minuta svaki puni čas.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor (Naseobina Lišnja) od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje – granica Republike Srpske/FBiH u Brusnici, na lokalitetu Klakar Donji dva. Obustave traju 30 minuta nakon čega se vozila propuštaju 10 minuta.

Za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušile desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor – Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Saobraćaj se na putevima u Federaciji odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko sat i po, a na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoreni su granični prelazi Gorica – Vinjani Donji i Brčko – Gunja.

Vozačima je upućen apel da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/privremena-obustava-saobracaja-u-banjaluci/||claudebot