Odluka o “Farmlandu” do kraja sedmice

Objavljeno: 7. 7. 2015 u 18:59h

Okružni privredni sud Banjaluka će do kraja ove sedmice donijeti konačnu odluku po prijedlogu Tvornice stočne hrane Nova Topola – u stečaju da se u firmi “Farmland” Nova Topola pokrene stečajni postupak.

Međutim, kako se dalo zaključiti iz izlaganja privremenog stečajnog upravnika, vještaka i predstavnika “Farmlanda”, na današnjem ročištu u Okružnom privrednom sudu Banjaluka, male su šanse da dođe do pokretanja stečaja. Treba reći da ovom ročištu nije prisustvovao punomoćnik predlagača, odnosno Tvornice stočne hrane Nova Topola – u stečaju, koja otvaranje stečaja traži jer im, kako navode, “Farmland” duguje 695.827 maraka po osnovu solidarne odgovornosti za obaveze prema povjeriocima pravnog prednika PIK “Mladen Stojanović” Nova Topola, te da to ne mogu naplatiti zbog platežne nesposobnosti “Farmlanda”.

Iz ovog suda danas su nam rekli da je nakon održanog ročišta i izjava svih učesnika u postupku sud donio rješenje kojim je ročište dovršeno, a da će rješenje o daljem statusu sud donijeti naknadno u zakonskom roku. Savo Ševaljević, privremeni stečajni upravnik “Farmlanda”, rekao je da su on, predstavnik “Farmlanda” i vještak na ročištu iznijeli mišljenja, odnosno potvrdili ranije stavove da nema uslova za pokretanje stečaja u “Farmlandu”.

“U roku od tri dana sud će donijeti rješenje. Po meni, nisu ispunjeni uslovi za stečaj i sumnjam da se može donijeti neko drugo rješenje, jer niti je firma insolventna, niti je blokiran račun, niti je predlagač ispunio osnovnu obavezu, nema izvršnih naloga”, rekao je Ševaljević i dodao da predlagač ima neko potraživanje koje nije uopšte regulisano.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/odluka-o-farmlandu-do-kraja-sedmice/||claudebot