Ljubav može sve: Inkluzivna modna revija u Banjaluci

Objavljeno: 11. 6. 2015 u 12:34h

Dječiji edukativni centar “Svjetlice” organizuje manifestaciju pod nazivom “Ljubav može sve” , koja će se održati 11. juna sa početkom u 21 čas, kod Tržnog centra Emporium u Banjaluci.

U sklopu manifestacije biće održana Inkluzivna modna revija, koja okuplja djecu i mlade sa Down sindromom, autizmom, cerebralnom paralizom i ostalim poteškoćama, gluhonijemu djecu, Rome, Kineze, Crnce, te tipičnu djecu i mlade.

“Ova manifestacija je više od same revije, jer je program sveobuhvatan, sa jednom koreografijom djece i mladih sa Down sindromom uz pjesmu Ljubav može sve, Mladena Matovića, koje je prevedena i na znakovni jezik. Nakon toga nastupaju naši gosti Baletski studio Allegro, male balerine, te se prikazuju dva jednominutna filma. Nakon toga je Inkluzivna modna revija, gdje djeca i mladi predstavljaju najnoviju kolekciju modnog brenda Oviesse. Naglasak je na MOGUĆNOSTIMA I RAZLIČITOSTIMA, a naš cilj je da cjelokupnom društvu pokažemo da inkluzija nije samo u školama, već i u svim društvenim dešavanjima. Takođe, cilj nam je uključiti djecu i mlade sa poteškoćama u sva društvena dešavanja, pokazati da i oni mogu biti manekeni, plesači i da mogu učestvovati u svim programima ukoliko im se pruži šansa”, navode organizatori.

Ovakva manifestacija prvi put se održava u Republici Srpskoj, a predviđen je program:

  • koreografija djece sa Down sindromom
  • prikazivanje jednominutnog filma koji su radili mladi sa Down sindromom
  • Baletski studio Allegro

Modna revija djece i mladih sa Down sindromom, autizmom, cerebralnom paralizom, i ostalim poteškoćama,  zajedno sa djecom i mladima bez smetnji u razvoju, kao i djece i mladih iz manjinskih grupa.

Takođe, cijela manifestacija će imati i poseban karakter jer će na bini biti postavljen i video bim sa animacijom o različitostima.

Cijeli program je inkluzivan tako da u svim tačkama učestvuju i djeca bez poteškoća, odnosno vršnjaci. Posebno radimo na socijalnom uključivanju, a ovo je prilika da i širu javnost upoznamo sa djecom sa poteškoćama u razvoju i njihovim mogućnostima.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/ljubav-moze-sve-inkluzivna-modna-revija-u-banjaluci/||claudebot