Profinjena ženstvenost u kolekciji banjalučanke Tihane Todić (Foto)

Objavljeno: 19. 4. 2015 u 21:38h

U sklopu 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, 21. aprila 2015.godine u Hotelu Holiday Inn Sarajevo, održaće se modno takmičenje „Perwoll New Generation 2015“.

Takmičenje je pokrenuto s ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa radom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada. Jedna od 20 finalista ovog takmičenja je i banjalučanka Tihana Todić, studentica druge godine Tehnološkog fakulteta u Banjaluci. Mlada i perspektivna banjalučka dizajnerica, inače studentica tekstilnog inženjerstva,  na ovom će takmičenju pokazati svoju kolekciju na temu „City impression“, a inspiracija za kolekciju joj je rijeka Vrbas.

„Kako grad Banjaluka, u kojem živim, leži na prelijepoj rijeci Vrbas, to me je inspirisalo da uradim ovu kolekciju. Sam tok Vrbasa, boja njegovog korita, boja okoline-priroda je sama po sebi inspirativna i nije bilo teško izvući elemente kojima sam se vodila za stvaranje kolecije ‘City Impression'“-kazala je Tihana Todić

Tokom tri dana trajanja, ovao takmičenje će ugostiti najbolje bh. modne dizajnere, koji će zajedno sa bh. najperspektivnijim mladim dizajnerima i VIP gostima iz inostranstva prikazati najnovije kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2015., i to na modnoj pisti dugoj 50 m.

“Banjaluka poznata kao grad lijepih žena. I one su me, pored Vrbasa, inspirisale za realizaciju kolekcije. Željela sam napraviti kolekciju u kojoj dominira profinjena, suptilna ženstvenost. Većina žena svjesno ili nesvjesno imaju iskrivljen pogled na izgled ženstvenosti, elegantnosti, seksipila. Ovom kolekcijom želim da pokažem da žena može nositi jednostavne i šire modele, a da opet bude ženstvena, elegantna i privlačna, a samim tim i jedinstvena” rekla Todić.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/profinjena-zenstvenost-u-kolekciji-banjalucanke-tihane-todic-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])