Izložba povodom Dana oslobođenja: “Banjaluka od okupacije do slobode”

Objavljeno: 16. 4. 2015 u 20:35h

Povodom 22. aprila – Dana Grada Banjaluke, u Muzeju Republike Srpske pripremljena je istorijska izložba „Banjaluka od okupacije do slobode (1941-1945) “.
Ovom izložbom Muzej Republike Srpske daje svoj doprinos obilježavanju 70.godišnjice od oslobođenja Banjaluke u Drugom svjetskom ratu.
Izložbu će u Muzeju RS 21. aprila u 19 časova otvoriti gospodin Slobodan Gavranović, Gradonačelnik Banjaluke. Autor izložbe je kustos istoričar Milenko Đorđevioć, a idejno rješenje i postavku je uradila Ljilja Korać, viši muzejski tehničar- dokumentarista.
Na izložbi su predstavljeni najvažniji događaji i ličnosti, koji su obilježili ovaj značajan istorijski period kada je Banjaluka pretrpjela veliko stradanje kako u ljudskom tako i materijalnom pogledu. Izložba sadrži fotografije, dokumente, vojne uniforme, oružje, vojne karte sa prikazom ratnih operacija te tadašnju štampu. Od posebnog su značaja fotografije koje će prvi put biti prikazane javnosti na izložbi, 21. aprila u Muzeju Republike Srpske. Izložbu prati autorski katalog.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/izlozba-povodom-dana-oslobodenja-banjaluka-od-okupacije-do-slobode/||claudebot