Peta međunarodna konferencija “Sportske nauke i zdravlje”

Objavljeno: 10. 3. 2015 u 20:30h

Peta međunarodna konferencija ”Sportske nauke i zdravlje” održaće se 13. marta 2015. godine sa početkom u 9.00 časova, u organizaciji Panevropskog univerziteta‘’Apeiron’’ Banjaluka i njegovih članica, Fakulteta sportskih nauka i Fakulteta zdravstvenih nauka.
Preko 150 naučnih radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Kazhstana i Crne Gore sa 50 naučnih i stručnih radova učestvovaće u ovom naučnom skupu te tako dati doprinos aktuelnim temama u oblasti sporta i zdravlja.
Jedan od uvodničara Konferencije je i dr Ranko Rajović, predsjednik komiteta svjetske MENSA-e za darovitu djecu.
Teme uvodnih referata se odnose na uticaj igre na razvoj kognitivnih sposobnosti djece, značaj pravilnog držanja tijela, najnovija saznanja iz oblasti kondicionog treninga i značaj oporavka u sportu.

Pokrovitelji Konferencije „Sportske nauke i zdravlje“ su Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine kao i Apeiron TV channel.
Konferencija je namijenjena profesorima fizičke kulture, sportskim trenerima, ljekarima, pedagozima, psiholozima, sportskim organizacijama, sportskim menadžerima i drugim stručnjacima, koji su vezani za oblasti iz sporta i zdravstva.

Panevropski univerzitet dva puta godišnje izdaje i međunarodni časopis „Sportske nauke i zdravlje“koji je indeksiran u više međunarodnih citatnih baza.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/peta-medunarodna-konferencija-sportske-nauke-i-zdravlje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])