Parastos za pobijene učenike

Objavljeno: 5. 2. 2015 u 18:43h

U Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u banjalučkoj mjesnoj zajednici Šargovac sutra će biti služen parastos povodom 73 godine od stradanja 52 učenika šargovačke škole koje su zvjerski pobile ustaše 7. februara 1942. godine.

parastos

Nakon parastosa za stradale učenike, koji će biti služen u 12.00 časova, planirano je otvoranje izložbe radova – prijedloga “Memorijalnog parka”, koje su priredili učenici banjalučke Građevinske škole, najavljeno je iz Osnovne škole “Đura Jakšić”.

Očekuje se da će obilježavanju godišnjice stradanja učenika prisustvovati zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Ustaše su 7. februara 1942. godine u pokolju Srba u banjalučkim naseljima Motike, Šargovac, Drakulić i u rudniku Rakovac na najmonstruozniji način pobile više od 2.300 Srba, među kojima je bilo 551 dijete.

Među ubijenima na zvjerski način, bez ispaljenog metka, bila su i 52 učenika šargovačke Osnovne škole.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/parastos-za-pobijene-ucenike/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])