Anonimno testiranje na HIV

Objavljeno: 1. 12. 2011 u 09:18h

U Banjaluci će danas biti organizovano besplatno i anonimno testiranje građana na HIV povodom 1. decembra – Svjetskog  dana borbe protiv side.

“Pozivamo sve građane, a posebno mlade ako sumnjaju da su bili izloženi virusu i žele da saznaju svoj HIV status, da dođu u Centar u Ulicu Jovana Dučića 1 i tamo se testiraju”, saopšteno je iz Instituta.

Za testiranje koje će se obaviti od 8.00 do 23.00 časa  nije potreban nikakav dokument niti ljekarska uputnica.

Obezbjeđeno je i savjetovanje prije i poslije testiranja da bi građani unaprijedili znanje o sidi, načinima prenošenja te mjerama za sprječavanje ove bolesti.

“Testiranje je znak brige za tvoje zdravlje i zdravlje drugih”, poručuju iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/anonimno-testiranje-na-hiv/||claudebot