Audicija za prijem novih članova

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Studentsko pozorište Banjaluka održaće audiciju za prijem novih članova u prostorijama Gradskog pozorišta “Jazavac”, 5. decembra sa početkom u 19 časova.

Potrebno je pripremiti:
– monolog po izboru,
– recitaciju ljubavne ili epske pjesme i
– imitaciju po izboru.

Komisiju za prijem čine: Sead Đulić (predsjednik), Goran Jokić (član), Sanda Desnica (član), Aleksandar Pejaković (član), Milan Leper (član).

“Pozorište trenutno ima preko stotinu saradnika”, navodi član komisije i reditelj ovog pozorišta, Aleksandar Pejaković.

“Stručna komisija unaprijed zna koji će se pozorišni komadi raditi u narednoj sezoni tako da je audicija svojevrsni kasting za nove projekte”  – dodaje Pejaković.

Studentsko pozorište osnovano je 19. februara 1977. godine, prvom probom i audicijom na “Elektortehničkom fakultetu” u Banjaluci. Prvi režiser i idejni tvorac je glumac Živomir Ličanin Likota. U dosadašnjem radu na sceni je izvedeno 56 premijera.

Redovni repertoar čini preko deset “živih predstava”, a broj posjetilaca u sezoni varira od 10 do 11 hiljada. Pozorište sezonu počinje u martu, redovno radi i daje predstave tokom ljeta, dok je kraj aktivnosti u decembru, kada se organizuje Audicija za prijem novih članova.

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Vaš Email (mandatorno)

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]