Audicija za prijem novih članova

Objavljeno: 28. 11. 2011 u 14:50h

Studentsko pozorište Banjaluka održaće audiciju za prijem novih članova u prostorijama Gradskog pozorišta “Jazavac”, 5. decembra sa početkom u 19 časova.

Potrebno je pripremiti:
– monolog po izboru,
– recitaciju ljubavne ili epske pjesme i
– imitaciju po izboru.

Komisiju za prijem čine: Sead Đulić (predsjednik), Goran Jokić (član), Sanda Desnica (član), Aleksandar Pejaković (član), Milan Leper (član).

“Pozorište trenutno ima preko stotinu saradnika”, navodi član komisije i reditelj ovog pozorišta, Aleksandar Pejaković.

“Stručna komisija unaprijed zna koji će se pozorišni komadi raditi u narednoj sezoni tako da je audicija svojevrsni kasting za nove projekte”  – dodaje Pejaković.

Studentsko pozorište osnovano je 19. februara 1977. godine, prvom probom i audicijom na “Elektortehničkom fakultetu” u Banjaluci. Prvi režiser i idejni tvorac je glumac Živomir Ličanin Likota. U dosadašnjem radu na sceni je izvedeno 56 premijera.

Redovni repertoar čini preko deset “živih predstava”, a broj posjetilaca u sezoni varira od 10 do 11 hiljada. Pozorište sezonu počinje u martu, redovno radi i daje predstave tokom ljeta, dok je kraj aktivnosti u decembru, kada se organizuje Audicija za prijem novih članova.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/audicija-za-prijem-novih-clanova/||claudebot