Večeras manifestacija “Noć teatra” u Banjaluci

Objavljeno: 21. 11. 2015 u 11:08h

U Banjaluci će večeras biti održana manifestacija “Noć teatra” u kojoj će učestvovati Narodno pozorište Republike Srpske, Banjalučko studentsko pozorište, Dječije pozorište Republike Srpske i Nevid teatar.
U okviru manifestacije “Noć teatra” na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske biće odigrana predstava Nebojše Romčevića “Otac i sin”.

Nevid teatar predstaviće se predstavom “Art poezija pet”.

U okviru projekta publika će u kafe baru “Žiža” imati priliku da pogleda “Barda iz Stratforda na Ejvonu”, odnosno da posluša Šekspirove sonete, a nakon toga slijedi nastup banjalučkih i beogradskih muzičara.

Banjalučko studentsko pozorište u Klubu kulture “Bunker” odigraće predstavu “Ćeraćemo se još” osmišljenu prema motivima iz poeziji Matije Bećkovića, a u izvođenju Dragoslava Medojevića.

Koordinator i organizator evropske manifestacije “Noć teatra” u BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice, koje je pripremilo predstavu “Partiju remija”, dječiju predstavu “Crvenkapica na zrnu graška” i koncert “Poklon gradu” zeničke grupe.

“Noć teatra” je evropska manifestacija koja se održava treće subote u novembru.

Pozorišta i organizacije koje se bave ovom umjetnošću širom BiH u toku ta 24 časa otvoriće svoja vrata publici, a cilj manifestacije je promocija pozorišta i svih vrsta izvedbenih umjetnosti.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/veceras-manifestacija-noc-teatra-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot