Festival “Dani srpske komedije 2015” u Banjaluci

Objavljeno: 25. 3. 2015 u 12:59h

“Queen estrada”  u mjesecu aprilu 2015. godine, u Banjaluci organizuje festival “Dani srpske komedije”.

Festival traje četiri dana, a predstave će se igrati u Velikoj sali Banskog dvora, osim predstave  “Zlatni lančić od bižuterije” koja će se igrati u SD “Obilićevo”.

Prodaja ulaznica  po cijeni od 10 KM za predstave koje igraju 01.,03. i 04. aprila- na blagajni Banskog dvora, a ulaznice za predstavu “Zlatni lančić od bižuterije” u prodaji će biti od 06. aprila na blagajni SD “Obilićevo” .

Festival počinje 1. aprila predstavom “Pazi s kim spavaš”, s Mirkom Vasiljević u glavnoj ulozi. Komedija po tekstu Semira Gicića, u režiji Igora Damnjanovića , zasnovana je na temi zabranjene ljubavi. Tekst je sastavljen od stihova popularnih pjesama domaćih autora, a pored Mirke u predstavi glume: Igor Damnjanović, Zinaida Dedakin, Nemanja Janičić i Semir Gicić.

– 3. aprila na repertoaru je predstava :”Ko je ovde idiot?” Glavne uloge tumače Milan Kalinić i Srđan Ivanović.

Komedija je inspirisana nekadašnjim običajima u  Rusiji, gdje su prije vjenčanja morale da se uzmu brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Radnja počinje kada budući mladoženja, poslije burne momačke večeri, odlazi kod psihijatra po jednu takvu potvrdu. U predstavi je na humorističan način prikazan segment iz svakodnevnog života, diskretno prožet oslikavanjem dobro znanih likova iz političkog života, kao i stavljanje publike u ulogu ostalih aktera predstave.

– 4. aprila slijedi predstava “Veče glomazne poezije”, autora Ramba Amadeusa.

Rambo Amadeus  u predstavi govori svoju poeziju – uglavnom  najglomaznije pjesme iz svog repertoara, uz pratnju maestra Ivana Aleksijevića na klaviru.

– 14. aprila na repertoaru je premijera komedija “Zlatni lančić od bižuterije”, u kojoj glumi Andrija Milošević, a autor je Miodrag Mijo Karadžić. Radnja prati život Kostadina /Laleta/ koji  je došao u Beograd pun nada i očekivanja. Kao svaki čovjek zaljubljen u sebe i u lak život najednom  konstatuje da su godine prošle, a on niti je školu završio niti je uspio u biznisu. Lijepih djevojaka  je dosta, ali njemu ne treba žena za život, već neka da ga izdržava. Neka bogata…I takva naleti…On  oduševljen računa da je prevario i nju i njenu porodicu, međutim familija bogataša ne bi bila bogata da ih takav može lako prevariti…

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/festival-dani-srpske-komedije-2015-u-banjaluci/||claudebot