Studentska predstava “Nesporazum” večeras u NPRS

Objavljeno: 11. 6. 2012 u 09:19h

Pozorišnu predstavu „Nesporazum“ od Albera Kamija u izvođenju studenata sa katedre za Francuski jezik i književnost, građani Banjaluke imaće priliku da vide u večeras u 20:30h na maloj sceni „Petar Kočić“ Narodnog pozorišta.

Rezime predstave

Uspješni i bogati Jan odlučuje da obnovi veze sa porodicom koju je napustio prije mnogo godina. Vraća se u svoje rodno mjesto, odnosno u krčmu koju drže njegova majka i sestra. Ne znajući kako da im otkrije svoj pravi identitet, Jan boravi u krčmi čekajući pravu priliku.

Njegova žena, Marija, pokušava da ga odvrati od svega, ukazujući mu na svoju brigu i apsurdnost njegovih postupaka, ali on odbija da sluša. Međutim, iako je Marijina zabrinutost pretjerana, ona tim nije manje opravdana.

U stvarnosti, majka i njena ćerka Marta su uobičajile ubijati u snu goste koji borave kod njih, da bi sebi obezbijedile dovoljno sredstava da pobjegnu iz svoje sumorne zemlje u neko mjesto sa više sunca. Jan, ne otkrivši svoj identitet, postaje žrtva jedne spletke i nesporazuma.

Predstava se prvi put izvodi u Banjaluci na francuskom jeziku, ali će svi posjetioci moći da je prate uz pomoć prevoda. Studenti su ovu predstavu već izvodili u Sarajevu i Mostaru uz velike pohvale za scenario i glumu.

Cijena ulaznice za ovu predstavu je 2 KM.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/studentska-predstava-nesporazum-veceras-u-nprs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])