„Fatamorgana“ u GPJ

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Predstava „Fatamorgana“ Nila Labjuta, premijerno izvedena 30. marta, odigraće se na sceni Gradskog pozorišta Jazavac u četvrtak sa početkom u 20 časova.

Orginalni “Reasons to be preety” je prvi komad Nila Labjuta koji je postavljen na Brodveju. Zaplet se vrti oko četvoro mladih iz radničke klase koji su smješteni u ćorsokak u trenutku kada se nalaze na prekretnici svojih života.

Nezadovoljni sobom i suočeni sa činjenicom da nemaju baš mnogo da ponude ovom svijetu, a pritisnuti „velikim“ idealima koje im nameću televizija, magazini i okolina, oni kanališu svoje nezadovoljstvo na partnere i prijatelje, jer neko mora da ponese krivicu za njihov sopstveni neuspjeh. Nesigurnost, nepovjerenje i strah da se pokaže bilo koja slabost, ne ostavlja im mogućnost da ostvare ljubav čak i onda kada vole.

“Reasons to be a pretty” je preveden kao Fatamorgana, jer Labjut kroz ovaj komad ne želi da nas podučava onome što svaki dan slušamo – kako je ljepota plitka, već da ona vjerovatno i ne postoji. To je ono što vidimo na licima ljudi ili zamišljamo da su njihova tijela… Bez obzira što znamo koliko je nevažna i beznačajna za naše živote, ne možemo prestati da je jurimo. Razlog je taj što svi imamo drugačije shvatanje šta je stvarna ljepota.

Režiju potpisuje Predrag Stojmenović, a uloge tumače mladi glumci sa Akademije umjetnosti: Stevan Šerbedžija, Nataša Perić, Jovana Đorić i Rok Radiša.

Ulaznice su 5 KM, a možete ih rezervisati na 051/462-887 ili na [email protected]

 

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]