Vikend u Dječijem pozorištu RS

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Ukoliko još niste odlučili kako obradovati svoje mališane ovog vikenda, predlažemo vam da posjetite Dječije pozorište RS. Na repertoaru su dvije predstave koje će vaše najmlađe odvesti u svijet bajki, mašte i snova.

Subota, 24. mart u 18 časova

Predstava „Tužni princ“ autora Predraga Bjeloševića, a u režiji Biserke Kolevske, kultna je predstava Dječijeg pozorišta RS.

„Tužni princ“ je priča o usamljenom dječaku koji je volio da crta, i da u mašti oživi sve što bi nacrtao. Tako je jednog dana gledajući sebe u ogledalu nacrtao tužnog princa…

Riječ je o predstavi bez riječi, u kojoj preovlađuje igra sijenki.

Izvođena je na mnogim međunarodnim festivalima i za djecu i za odrasle: u Londonu, Peruđi (Gran pri festivala), Kremoni, Bijalsko Biali (Specijalna nagrada udruženja novinara i teatarskih kritičara), Pečuju, Solunu, Sofiji, Varni, Moskvi, Beogradu (učešće na BITEF-u), Sarajevu, Kotoru (Gran pri festivala), Subotici (Specijalna nagrada festivala).

Nedjelja, 25. mart u 11 časova

Predstava „Folklorna magija“ , autora Bonje Lungova je etno priča o kulturi ne samo banjalučkog kraja, nego i balkanskih prostora koja kroz igru i pjesmu vraća u neka davna vremena.

„Folklorna magija“ namijenjena je publici svih uzrasta. Na sceni preovlađuju muzika, ples i etno detalji karakteristični za balkanske prostore.

Postavljena je na scenu 9. septembra 2008. godine, i do sada je osvojila veliki broj nagrada.

Ukoliko se odlučite posjetiti Dječije pozorište RS ovog vikenda, sigurni smo da ćete zajedno sa vašim mališanima uživati u ovim zanimljivim predstavama!

 

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]