Večeras četiri nova filma

Objavljeno: 16. 2. 2012 u 08:15h

Na repertoaru Multipleksa Palas večeras se nalaze četiri nova filma različitih žanrova: triler “Sigurna kuća”, drama “Čelična lejdi”, romantična komedija “Ovo znači rat” i porodična avantura “Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok 3D”.

Triler “Sigurna kuća” je priča o mladom agentu CIA na važnom zadatku – zadužen je za Sigurnu kuću. Mislio je da to i nije zanimljiv zadatak sve dok kuća ne bude napadnuta i njegov štićenik ne postane jedan od najtraženijih kriminalaca.

Kritike:

  • Newark Star – Ledger: “Bez obzira na njegove mane, film nije dosadan.”
  • Jackie K. Cooper: “Svaki Denzelov film je dobar, ali od ovog sam više očekivao.”

Ocjena: 7,2/10 (3.930 učesnika u ocjenjivanju)

Uloge: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Brendan Gleeson, Sam Shepard

Drama “Čelična lejdi” je priča o najkontraverznijoj političarki koja uspijeva da se u svijetu muške dominacije izbori za svoje mjesto uz određenu cijenu koju plaća. U filmu je predstavljena intimna slika Margaret Tačer, političarke poznate po nadimku “čelična dama”. Ona je postala prva žena  na mjestu Ujedinjenog kraljevstva, a na toj poziciji je bila čak 11 godina, što je ujedno i najduži mandat u istoriji ove zemlje.

Kritike:

  • Commercial Appeal: “Film nije baš sjajan, ali Meril Strip jeste.”
  • Globe and Mail: “Čelična dama je performans u potrazi za filmom.”

Ocjena. 6.3/10 (8,583 učesnika u ocjenjivanju)

Uloge: Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant

Romantična komedija “Ovo znači rat” govori o najboljim operativcima CIA-e i ujedno najboljim prijateljima koji se zaljubljuju u istu ženu, te sve svoje špijunske vještine koriste u borbi jedan protiv drugog, dok ona pokušava da se odluči koji je od njih dvojice više privlači.

  • Kritike: Las Vegas Weekly: “Previše neprijatan i ružan.”
  • Hollywood and Fine: “Naslov bi vas mogao privući da kupite kartu za ovaj nered od filma, ali u svakom slučaju pokušajte ga izbjeći.”

Ocjena: 4,4/10

Uloge: Reese Whiterspoon, Chris Pine, Tom Hardy

“Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok 3D” je porodična avantura koja počinje kada sedamnaestogodišnji dječak dobije kodirani SOS sa misterioznog ostrva. Njegov očuh i on kreću zajedno u avanturu po južnom Pacifiku. Zadivljujuće mjesto sa opasnim živim bićima, vulkanima i zlatnim planinama krije mnoge tajne koje oni moraju da otkriju.

Kritike:

  • Boston Phoenix: “Neizvijesnost, zabava i naravno tajanstvenost.”
  • Globe and Mail: “Ovaj film prdstavlja sve što jedan dvanaestogodišnjak može poželjeti – beskrajnu herojsku avanturu.”

Ocjena: 6,2/10 (2.850 učesnika u ocjenjivanju)

Uloge: Dwayne Johnson, Michael Cane, Josh Hutcherson, Vanessa Hudgens, Luis Guzman


 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/veceras-cetiri-nova-filma/||claudebot