Ministarka prva u ovoj godini

Objavljeno: 14. 1. 2012 u 12:59h

Nakon prazničke pauze, „Gospođa ministarka“ je prva predstava koja će se odigrati u Narodnom pozorištu RS. Izvešće se na Velikoj sceni, 17. i 18. januara, sa početkom u 20 časova.

Sa ovom komedijom Branislava Nušića, u režiji Milice Kralj, Narodno pozorište RS nastupalo je na brojnim scenama i festivalima širom regiona i za nepune dvije godine imala je 50 izvođenja.

“Gospođu Popovićku sasvim slučajno zadesi vlast. I koliko silno ne umije da se snađe toliko silno se i trudi. I ona, koja nije ni pokondirena tikva niti kakva zla žena, počinje da se mijenja od silne želje da bude dostojna vlasti. Na kraju, ona nije pretjerano vesela prilika. Gospa Živana će teško uspjeti da se vrati u svoj stari život, za koji ‘svijet misli’ da je malen i pretrpan običnostima. Nušić je pisac za koga vrijeme radi, on dobija na aktuelnosti. Ono što je pisao prije sto godina, gotovo kao da je preneseno iz naše svakodnevice. Naravno, nije baš mnogo veselo kada shvatite da je to što vi živite danas sve već bivalo ili bilo, ali ako to oblikuje Nušić, onda se tom gorkom shvatanju možete čak i slatko nasmijati.”- Milica Kralj

Scenografiju potpisuje Milica Bajić, a uloge tumače Svetlana Bojković, Đorđe Marković, Slađana Zrnić, Boris Šavija, Aleksandar Stojković, Goran Jokić, Vlastimir Đuza Stojiljković, Gordana Milinović, Mirzeta Jakšić, Zoran Stanišić, Dragoslav Ljubov Medojević, Ognjen Kopuz, Vedrana Mačković Zubović, Boško Đuđević, Saša Terzić, Koviljka Šipka, Snježana Štikić, Brđanin Babić, Željko Stjepanović, Slobodan Perišić, Ljubiša Savanović, Dejan Andrić i Danilo Popržen.

Ulaznice za predstavu su 6 KM, a možete ih rezervisati na:
051/ 314 – 006 i
051/ 317 – 996

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/ministarka-prva-u-ovoj-godini/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])