Novi okršaj Borca i Krupe u osmini finala Kupa BiH

Objavljeno: 19. 10. 2017 u 18:41h

Za dva banjalučka premijerligaša Borac i Krupu žrijeb osmine finala Kupa BiH bio je nemilosrdan, pa će 25. oktobra međusobno odlučiti ko će se plasirati u sljedeću fazu takmičenja.

Biće ovo treći okršaj u istoriji ova dva kluba, a oba prethodna odigrana su ove godine. Prvi je bio 25. maja, kada je na Gradskom stadionu u finalu Kupa Banjaluke Borac slavio poslije boljeg izvođenja penala sa 4:3, a u drugom odigranom 24. septembra u Krupi na Vrbasu u okviru Premijer lige BiH domaćin je slavio sa 2:0.

“Respektujemo Krupu, koja je pokazala da ima dobru ekipu, ali će ovo biti idealna prilika da im se revanširamo za poraz u prvenstvu. Žreb je bio takav i obećava sadržajnu i jako zahtevnu utakmicu. Ako želimo da daleko doguramo u najmasovnijem takmičenju, a želimo, najmanje je bitno ko je protivnik. Hendikep nam će biti sigurno što u ovom susretu nećemo moći računati na Aleksandra Radulovića, koji je u finišu susreta sa Zrinjskim slomio nožni prst. Po procenama lekara pauziraće najmanje tri sedmice” – naglasio je šef stručnog štaba Borca Zoran Milinković.

Vezni fudbaler Borca Mladen Veselinović se oporavio od povrede. Biće u kombinaciji za naredne susrete “crveno-plavih”, pa tako i za meč sa Krupom u Kupu.

“Priželjkivali smo nekog iz nižih rangova takmičenja, ali se eto desilo da smo dobili jednog od najtežih rivala. Međutim, na našem terenu mi smo uvijek favoriti i očekujem da prođemo u narednu rundu takmičenja. Očekujem i veliku podršku sa tribina, koja u ovakvim susretima često zna da bude presudna” – istakao je Veselinović.

Kormilar Krupe Slobodan Starčević je pozvao na oprez i izjavio da Borac nije ekipa od prije nešto manje od mjesec, kada su ih dobili u prvenstvu sa 2:0.

“Već su se privikli na način rada novog trenera Milinkovića i podigli su se poslije ove dvije posljednje utakmice u kojima su osvojili četiri boda. Ozbiljan protivnik s obzirom na to da se igra na Gradskom stadionu, ali vjerujem da nismo bez šanse” – rekao je Starčević.

Vezni fudbaler Krupe Slobodan Milanović očekuje težak i neizvjestan meč.

“Igramo na njihovom terenu, što im daje malu prednost, ali to ne mora da bude presudno. Vjerujem da ćemo pružiti odličnu partiju i uspjeti da se plasiramo među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju” – naglasio je Milanović.

Interesantno, žrijeb je ponovo spojio Leotar i Zvijezdu 09, koji su nedavno odmjerili snage u Kupu RS, a bolji je tada bio drugoligaš sa juga Srpske poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ostali parovi

U ostalim parovima osmine finala Kupa BiH sastaju se: Željezničar (Sarajevo) – Mladost (Doboj Kakanj), Široki Brijeg – Vitez, Svatovac (Poljice) – Sloga (Simin Han), Bratstvo (Gračanica) – Sloboda (Tuzla), Rudar Prijedor – Čelik, Olimpik – GOŠK. Utakmice osmine finala igraju se 25. oktobra u terminima od 15 i 18 časova, a u ovoj fazi takmičenja igra se samo jedan susret. Ukoliko poslije 90 minuta rezultat bude izjednačen, odmah će se pristupiti izvođenja jedanaesteraca.

Izvor: Glassrpske/Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/novi-okrsaj-borca-i-krupe-u-osmini-finala-kupa-bih/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot