Unčanin: Borac je favorit na svakom terenu u BiH

Objavljeno: 18. 10. 2017 u 19:01h

Derbi utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH biće odigrana u “Boriku” u četvrtak od 18 časova, kada će Borac m:tel ugostiti Vogošću.

Duel dvije neporažene ekipe, koji je prolongiran za par dana, zbog obaveza Vogošćana u EHF Čelendž kupu, koje su uspješno prebrodili pobjedom u dvomeču sa izraelskim Holonom i plasirali se u treće kolo.

Vogošća je u novu sezonu ušla sa novim trenerom i podmlađenim sastavom koji je dopunjen sa par iskusnijih igrača.

“Oni su godinama u vrhu bh. rukometa i ovo je pravi derbi u kojem se u prethodnim sezonama imalo šta vidjeti. Mi smo posljednju utakmicu odigrali prije deset dana protiv Zrinjskog, protekli vikend nismo igrali zbog učešća bh. klubova u evropskim takmičenjima, pa nam u ovom trenutku raspored ne ide na ruku. Ali nećemo igrati dvije utakmice u tri dana pošto su nam ljudi iz Slavije izašli u susret pa ćemo sljedeći meč igrati u nedelju”, rekao je trener RK Borac m:tel Bojan Unčanin.

Trener Banjalučana očekuje neizvjesnu utakmicu, ali ne bježi od uloge favorita.

“Mislim da će biti dosta teška i neizvjesna utakmica, ali sigurno da mi kao domaćini slovimo za favorita. Dobro smo trenirali u toku ovih deset dana i na najbolji mogući način smo se spremili za utakmicu tako da očekujem da ostanemo neporaženi i nakon ovog kola”.

U ekipi Borca neće nastupiti Nemanja Bezbradica, za kojeg je zbog povrede koljena ova sezona završena, dok su se Komnenović i Šešić vratili treninzima ali njihov nastup nije izvjestan.

Dolaskom novog trenera i odlaskom par igrača koji su bili nosioci igre Vogošća je promijenila stil igre.

“Prošle godine su se više oslanjali na iskustvo. Otišli su im Divković i Medić koji su bili nosioci igre, kao i Dedajić koji je bio stub odbrane. Promijenili su i trenera, a svaki trener nosi nešto svoje tako da je promjena u filozofiji igre u neku ruku normalna”.

Borac je do sada odigrao dvije prvenstvene utakmice što je prema mišljenju Unčanina premalo da bi se uhvatio “zalet” i ostvarila željena takmičarska forma.

“Oni su igrali za vikend, dok smo mi u drugoj krajnosti, pauzirali smo deset dana. Polovina oktobra je već prošla a mi smo odigrali samo dvije prvenstvene utakmice, mislim da se to nikad nije desilo. Ja mislim da je nama kao ekipi to škodilo i volio bih da nije bilo ove pauze. Mi nikako da uhvatimo zalet, evo poslije utakmice protiv Slavije u nedelju slijedi nova pauza od 14 dana zbog utakmica reprezentacija”, zaključio je Bojan Unčanin.

Armin Marić, koji je u RK Borac m:tel stigao proteklog ljeta, Vogošću vidi kao ekipu koja je uz Borac, Izviđač i Zrinjski favorit za titulu.

“Mislim da slijedi jako teška utakmica u kojoj smo mi favoriti na domaćem terenu i Vogošći će biti veoma teško da odnese bodove iz Banjaluke.Nama je potrebno da budemo ‘pravi’ a to će se desiti jer smo odlično trenirali tokom sedmice. Imali smo malo dužu pauzu zbog Čelendž kupa, u kojem je Vogošća savladala Holon iz Izraela, a njihov umor može biti prednost za nas”, dodao je Marić.

Utakmica između RK Borac m:tel i RK Vogošća igra se u dvorani “Borik” sa početkom u 18:00 časova.

Izvor: Mondo/Zoran Pajčin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/uncanin-borac-je-favorit-na-svakom-terenu-u-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot