RS i Crna Gora u međumuzejskoj saradnji: Izložba slika “Braća Bocarić”

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 12:16h

U okviru međumuzejske saradnje između Narodnog muzeja Crne Gore i Muzeja Republike Srpske, izložba “Braća Bocarić” će biti otvorena u četvrtak, 12. oktobra 2017. godine, u 19,00 časova, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti “Miodrag Dado Đurić” na Cetinju. Autori izložbe su istoričarke umjetnosti Snežana Ivović i Slavka Mirosavljević, muzejski savjetnik istoričar umjetnosti u Muzeju RS.

Izložba je ostvarena zahvaljujući dragocjenim pozajmicama Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine iz Sarajeva, Moderne galerije Budva, Kotorske biskupije i muzeja organizatora Narodnog muzeja Crne Gore sa Cetinja i Muzeja Republike Srpske iz Banjaluke.

Izložbom “Braća Bocarić” biće predstavljena reprezentativna umjetnička djela Anastasa i Spiridona Bocarića, koja prate njihove umjetničke stilove i žanrove nastala krajem HIX i prve polovine XX vijeka.

Izložbu prati monografska publikacija. Tokom trajanja izložbe biće organizovan i prateći programi, kustosko vođenje i video projekcije.

Izložba je organizovana uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Izložba će biti otvorena od 12. oktobra do 12. novembra 2017. godine.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/rs-i-crna-gora-u-medumuzejskoj-saradnji-izlozba-slika-braca-bocaric/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])