“Flamenco Balcanico” – koncert Jeronima Maye u Banskom dvoru

Objavljeno: 29. 9. 2017 u 17:07h

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u ponedjeljak 02. oktobra 2017. godine u 20.00 časova održaće se koncert Jeronima Maye pod naziovm „Flamenco Balcanico“. Ulaz na koncert je slobodan.

Jeronimo Maya, vrhunski flamenko gitarista iz Madrida potiče iz porodice sa tradicijom sviranja flamenka dugom oko 100 godina.

Ovaj umjetnik je praunuk čuvenog Ramona Montoye, gitariste koji važi za začetnika virtuozne flamenko gitare. Njegov otac Felipe Maya, gitarski pedagog i izvođač i djed Ricardo Losada el Yunque, poznati flamenko pjevač, naučili su ga da diše, živi i poštuje flamenko učinivši ga sastavnim dijelom njegove umjetničke persone.

Jeronimo Maya je počeo svirati gitaru sa 4 godine. Kada je imao 7 godina održao je prvi koncert u Madridu, a već sa 11 godina je postao virtuoz na gitari i dijelio scenu sa doajenima flamenko muzike, Paco de Luciom, pjevačem Enrique Morenteom te “ocem flamenko gitare” maestrom Sabicasom. Smatra se jednim od najboljih gitarista Španije.

Izvor: Bl-portal

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/flamenco-balcanico-koncert-jeronima-maye-u-banskom-dvoru/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot