Jazz Fest Sarajevo stiže u Banjaluku!

Objavljeno: 20. 9. 2017 u 16:23h

Posebno iznenađenje povodom 21. izdanja međunarodnog muzičkog festivala, Jazz Fest Sarajevo je pripremio za banjalučku publiku.

Nakon ovogodišnjeg festivala i koncerata ansambla Axiom Dejana Terzića i Kamernog hora Muzičke akademije Istočno Sarajevo, koji će biti održani u dvorani Doma policije u Sarajevu, Jazz Fest Sarajevo putuje u Banjaluku. U gradu na Vrbasu će 7. novembra biće održan koncert ansambla Axiom rođenog Banjalučanina i dobitnika prestižne njemačke diskografske nagrade ECHO za najboljeg njemačkog instrumentalistu – bubnjara.

Dejan Terzić je rođen u Banjaluci 1970. godine, a tri godine kasnije sa porodicom odlazi u Njemačku gdje i danas živi. Sa šest godina počinje svirati klavir a sa 12 bubnjeve. Studirao je u Sjedinjenim Državama i Njemačkoj, a danas radi kao profesor na prestižnoj muzičkoj akademiji u Bernu, u Švicarskoj.

Inspirisan muzikom Balkana osnovao je ansambl Underground čiji su članovi Kris Spid, Mark Helias i Frank Moebus. Objavili su dva albuma za sarajevski Gramofon, dok je njihov treći album Diaspora objavljen za uglednog njemačkog diskografa ENJA Records. Prije pet godina Terzić osniva novi ansambl Melanoia koji je već naredne godine nominiran za BMW nagradu Leading Drums. Aktivni je član različitih ansambala Nils Wogram Nostalgia, Antonio Farao Trio, Jens Winther Quintet, Palle Danielsson Group… a lista značajnih imena iz svijeta džeza sa kojima je sarađivao u karijeri je iznimno bogata.

Terziću će koncert u Banjaluci 7. novembra biti prvi javni nastup u rodnom gradu na kome će nastupiti sa američkim saksofonistom Krisom Spidom, britanskim basistom Filom Donkinom i pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, predstavljajući svoj posljednji album Prometheus. Ovo je ujedno i prvi koncert koji međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo organizuje u Banjaluci, a više informacija o koncertu bit će uskoro objavljeno.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/jazz-fest-sarajevo-stize-u-banjaluku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot