Borac i Radnik za gornji dio tabele

Objavljeno: 16. 9. 2017 u 13:45h

U srpskom derbiju osmog kola Premijer lige BiH u nedjelju od 19 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci Borac će ugostiti Radnik.

Oba tima tražiće priliku da se pobjedom učvrste u gornjem dijelu tabele, s obzirom na to da imaju po deset osvojenih bodova i zauzimaju šesto, odnosno sedmo mjesto. Biće ovo prilika da novi kormilar “crveno-plavih” Zoran Milinković zabilježili prvenac u Premijer ligi.

“Radnik je ekipa koja je dolaskom Mladena Krstajića dobila potrebnu težinu. To se pokazalo u posljednje dvije-tri sezone u kojima su Bijeljinci osvojili Kup BiH, izborili prvi plasman na evropsku scenu. Međutim, na našem terenu ni od koga ne strahujemo” – naglasio je Milinković.

Bojan Puzigaća je odradio žute kartone, Aleksandar Radulović je rovit, ali će biti u kombinaciji za tim, dok je Ivan Delić i dalje van stroja.

“Ovaj meč je prilika da se ponovo primaknemo vrhu. Svjesni smo snage Radnika, ali znamo i naše mogućnosti, tako da očekujem da osvojimo tri boda” – naglasio je vezni fudbaler Borca Mladen Veselinović.

Radnik će poslije dva vezana poraza imati težak zadatak na Gradskom stadionu, a ekipa će biti oslabljena neigranjem Domagoja Franića zbog tri žuta kartona. Biće to prvi meč trenera Bijeljinaca Mladena Žižovića na klupi protiv svog bivšeg kluba.

“U Borcu sam proveo lijepe trenutke u karijeri i oba kluba su mi u srcu, ali bih sada volio da sa Radnikom ostvarim povoljan rezultat. Ne smijemo da poletimo kao što smo to uradili protiv Željezničara koji nas je surovo kaznio. Ako budemo igrali onako kako zahtijevam od svojih igrača, očekujem uspjeh” – naglasio je trener Radnika Mladen Žižović.

Iskusni Velibor Đurić smatra da se Radnik može vratiti neporažen iz Platonove.

“Derbi protiv Borca uvijek donosi težinu. Njihov posljednji poraz nas ne smije zavarati, jer oni imaju bolji tim od onog što pokazuje tabela. Promijenili su trenera i sve to nas poziva na oprez. Naš cilj je da se neporaženi vratimo u Bijeljinu i vjerujem da ćemo uspjeti” – rekao je Đurić.

Premijer liga

1. Zrinjski  7   6   0  1   15:7    18

2. Željezničar  7  5   1  1  10:4  16

3. Š. Brijeg 7  4  1  2       12:4   13

4. Mladost 7   4   1   2      10:8  13

5. Krupa  7   3  3   1          6:3    12

6. Borac 7   3   1   4           6:6   10

7. Radnik 7   3   1  3         6:10  10

8. GOŠK 7   3   0   4           6:9   9

9. Sarajevo 7   2   2   3       9:6  8

10. Sloboda 7   1   2  4         3:8  5

11. Čelik 7   1  1   5              7:16  4

12. Vitez   7  0  1  6              3:12 1

Ostali parovi

U ostalim susretima osmog kola Premijer lige BiH sastaju se: Mladost – Sloboda (subota, 16 časova), Vitez – Čelik (subota, 16.30), GOŠK – Zrinjski (subota, 16.30), Sarajevo – Široki Brijeg (subota, 19 časova).

Izvor: Glassrpske/Darko Pašagić, Igor Stanišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/borac-i-radnik-za-gornji-dio-tabele/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot