“Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton” privlači pažnju

Objavljeno: 6. 9. 2017 u 18:54h

Grad na Vrbasu spreman je za još jedan poseban događaj – prvi “Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton”, koji će biti održan 30. septembra.

Trčaće se ulicama grada, ali zonama namijenjenim za šetnju.

“Prošle godine noćna trka na pet kilometara privukla je veliku pažnju u Banjaluci, pa smo odlučili da organizujemo noćni polumaraton. Interesovanje je veliko, prijave stižu iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore…. a osim za takmičare, biće interesantna i za gledaoce”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Saveza za sport i rekreaciju, organizatora trke, koji može da se pohvali da godinama s uspjehom organizuje biciklističku trku “Banjaluka – Beograd.”

Pored glavne trke – polumaratona dugog 21 kilometar, biće održane još tri trke koje su prilagođene za sve uzraste.

Biće “Magnetrans Hemofarm” štafetna trka, takođe u dužini od 21 kilometar, s tim što će tri takmičara trčati po sedam kilometara, “Jelen free run” trka na pet kilometara i “Junior run” za učenike osnovnih škola koji će trčati 1.300 metara.

“Polumaratonska trka je posebno interesantna zato što će takmičari trčati kroz strogi centar grada, praviće krugove i publika će moći da ih bodri sve vrijeme. Planirano je da trkači prođu kroz Ulicu Veselina Masleše, poznatiju kao Gospodska ulica, kroz Ulicu olimpijskih pobjednika, kroz parkić… Biće interesantna ruta i vjerujem da će privući veliku pažnju publike. Sjetite se da je prošle godine tokom noćne trke dosta ljudi bodrilo trkače”, istakao je Kuvalja.

Prošle godine je na noćnoj trci nastupilo oko 700 trkača, a Kuvalja očekuje i ove godine masovne trke ističući da bi bio prezadvoljan ako bi bilo oko 1.000 trkača u svim trkama.

Učešće u polumaratonu košta 30 KM za prijave do 11. septembra, kasnije 40 KM, dok je prijava za štefaetni polumaraton 70 KM do 11. septembra, a kasnije 100 KM. Nastup u ostalim trkama je besplatan.

Osim sportskog dijela, organizator je pripremio i zabavni program tokom kojeg će nastupiti “Hangover bend”.

Stižu Korica i Petrić

Na “Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton” svi su dobro došli, a posebni gosti biće Daniel – Dane Korica i Dragan Perić.

Legendarni jugoslovenski atletičar Korica pored ostalih odličja ima zlato sa Univerzijade u Moskvi 1973. (10.000 metara), te osam zlatnih medalja sa Balkanskih igara (5.000 i 10.000 KM), a bacač kugle Perić ima srebro sa Evropskog dvoranskog prvenstva iz 1994. i bronzu sa Svjetskog dvoranskog prvenstva iz 1995.

Izvor: Nezavisne/Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/dukat-fit-banjaluka-nocni-polumaraton-privlaci-paznju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot