“Noć istraživača 2017”: Noć u kojoj je sve moguće

Objavljeno: 29. 8. 2017 u 19:12h

Šestu godinu za redom u Bosni i Hercegovini se obilježava najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada, ovaj put pod sloganom „Kreiramo bolje sutra“.

U petak, 29. septembra, građani šest bh. gradova – Sarajevo, Banjaluka, Mostar, Bijeljina, Goražde i Travnik – pridružiće se društvu od preko milion radoznalih ljudi koji istovremeno slave nauku u više od 300 gradova širom Evrope!

Centralni dio manifestacije Noć istraživača u Banjaluci će ove godine biti održan u Kulturnom centru „Banski dvor“, takođe u petak, 29. septembra. Generalni partner Noći istraživača 2017 je kompanija „Prointer“, a svi sadržaji manifestacije su besplatni.

Tokom manifestacije posjetioci će imati priliku da nauče nešto novo, upoznaju naučnike i vide njihova dostignuća, pa čak i osvoje poneku nagradu. I ove godine će posjetiocima biti predstavljeno mnoštvo zabavno-informativnih sadržaja kroz različite interaktivne eksperimente, predavanja i igre, te naučnu zabavu na kraju.

Kao i prethodnih godina, pozivamo sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedince koji se bave obrazovanjem, naukom, istraživanjem i inovacijama da se prijave za učešće u Noći istraživača u bilo kojem od šest gradova. Svoj rad možete predstaviti kroz naučni sajam, naučni kutak ili takmičenje za srednje škole, u okviru koga će se posebno cijeniti ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost.

Konkurs za zvanično učešće institucija, organizacija, firmi i pojedinaca u Noći istraživača BiH 2017. je otvoren do petka 15. septembra 2017. godine. Najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti predstavljene u okviru Noći istraživača 2017. Pobjednici srednjoškolskih timova, kao i najinovativnija prezentacija na Sajmu tehnike i inovacija će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Tačne lokacije i program manifestacije u šest gradova, kao i svi detalji učešća i kriteriji za prijavu na konkurs takmičenja za srednje škole biće pravovremeno objavljeni na našoj web stranici www.nocistrazivaca.ba, a možete nas pratiti i na zvaničnij Facebook stranici.

Cilj manifestacije je povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u Bosni i Hercegovini, podrška istraživačima i promocija dostignuća domaćih naučnika, inovatora i naučnih preduzetnika, te podsticanje mladih da razmisle o nauci kao potencijalnoj karijeri.

Ljubitelji nauke, umjetnosti i otkrivanja nepoznatog će uživati tokom petka, 29. septembra, jer će se ovih šest gradova pretvoriti u pravu riznicu znanja i nauke. Detaljan program manifestacije potražite na www.nocistrazivaca.ba.

O Evropskoj noći istraživača

Evropska Noć istraživača je pokrenuta 2005. godine pod pokroviteljstvom FP7 programa Evropske unije i organizuje se svakog posljednjeg petka u septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život.

Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako prošle, 2016. godine održana u više od 300 gradova u 30 evropskih država. Od 2014. godine „Noć istraživača“ je postala „Evropska noć istraživača“ pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/noc-istrazivaca-2017-noc-u-kojoj-je-sve-moguce/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot