Sutra otvaranje “Kočićevog zbora”

Objavljeno: 20. 8. 2017 u 10:03h

U banjalučkom parku “Petar Kočić” sutra će biti svečano otvorena tradicionalna manifestacija “Kočićev zbor” u okviru koje će posjetiocima biti predstavljeni brojni kulturni i zabavni sadržaji, ali i turistička ponuda tog kraja.

Početak programa predviđen je u 20.00 časova kada će biti otvorena izložba fotografija “Kočićevo Zmijanje”, te izloženi etno suveniri sa područja zmijanjskog platoa.

Organizacioni odbor 52. “Kočićevog zbora” očekuje da ovogodišnja manifestacija bude jedna od najuspješnijih do sada, sa velikim brojem posjetilaca iz zemlje i inostranstva.

U tom cilju su u regionu održane i promocije ovog autentičnog događaja Banjaluke, Krajine i Republike Srpske.

U okviru manifestacije, u Beogradu će na Kočićevom grobu u Aleji velikana biti položeni vijenci, a u Klubu književnika organizovano književno veče.

Tokom sedmodnevne manifestacije u Banjaluci će biti organizovano “veče besjedništva”, “veče satire”, radionice za najmlađe, ali i okrugli sto pod nazivom “Kočić – naš savremenik”.

Jedan od najpopularnijih sadržaja “Kočićevog zbora”, tradicionalne borbe bikova, ove godine biće održane tokom dva dana, 26. i 27. avgusta na zborištu u Stričićima.

U subotu, 26. avgusta, u Kulturnom centru “Banski dvor” u Banjaluci biće održana Svečana akademija “Kočićevog zbora”, na kojoj će književniku i prevodiocu Kolji Mićeviću biti uručena tradicionalna “Kočićeva nagrada”.

Manifestacija “Kočićev zbor” trajaće do nedjelje, 27. avgusta, kada je, između ostalog, u Stričićima, Kočićevom rodnom mjestu, planiran kulturno-umjetnički program, nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima, te dodjela priznanja i nagrada.

Za razliku od prošlih godina, kompletnu organizaciju vodi Grad Banjaluka, a učestvuju i brojne ustanove i organizacije kao što su Akademija umjetnosti, Muzej Republike Srpske, Narodna i univerzitetska biblioteka Srpske, Zavičajno društvo “Zmijanje” i ostale.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sutra-otvaranje-kocicevog-zbora/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot