Sve spremno za „Floorball BL 2017“

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 18:30h

Sve je spremno za početak međunarodnog turnira „Floorball BL 2017“ koji će se održati 29. i 30. jula u Sportskoj dvorani „Borik“.

Ovo je na konferenciji za novinare potvrdio Srđan Vučić, predsjednik “Floorball” kluba „Gromovi“ iz Banjaluke koji su organizatori ovog sportskog takmičenja koje se po deveti put održava u gradu na Vrbasu.

“Sa naše strane sve smo uradili i već u toku dana očekujemo dolazak pojedinih ekipa, a preostali učesnici dolaze sutra. U svakom slučaju sve je spremno za početak turnira i nema sumnje da ćemo i ovog puta biti dobri domaćini kao što smo bili i prethodnih osam godina” – naglasio je predsjednik aktuelnih šampiona BiH, Srđan Vučić.

Dolaze kvalitetne ekipe

Osim domaćina na ovogodišnjem devetom po redu turniru pojaviće se još 11 timova. Tako su u grad na Vrbasu dolazak ranije potvrdili klubovi iz Finske, Letonije, Slovenije, Srbije, Švajacarske, Češke kao i iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Raspored

Međunarodni turnir „Floorball BL 2017“ počinje u subotu, 29. jula kada će biti odigrano 12 utakmica. Početak je zakazan za 9.45 časova, a u prvom susretu snage će odmjeriti prijedorski „Gladijatori“ i ekipa „BUH“ iz Praga. Završnica ovogodišnjeg takmičenja predviđena je za nedjelju, a finalni okršaj na rasporedu je u 17.15 časova.

“Ono što želim da napomenem je da će ovo biti jedan od najkvalitetnijih turnira koji se nalazi i u kalendaru Svjetske asocijacije. S toga možemo obećati dosta zanimljivih i neizvjesnih utakmica, a posebno kada budu igrani mečevi za plasman. Ovim putem pozivamo sve Banjalučane i sve one koji vole sport da za vikend dođu u dvoranu „Borik“ i siguran sam da neće nijednog trentuka zažaliti” – poručio je predsjednik „Gromova“.

Kapiten „Gromova“ Jovica Keserović istakao je kako se najbolji floorball igra u Finskoj, Letoniji, Češkoj…

“Možemo biti srećni i ponosni što nam u goste dolaze klubovi iz zemalja gdje se floorball igra na visokom nivou. Nema sumnje da od njih možemo mnogo toga da naučimo kako bismo im u neko dogledno vrijeme pružali još jači otpor nego što je to bilo do sada” – naglasio je Keserović.

Podrška sa svih strana

U redovima domaćina ovogo tradicionalnog međunarodnog turnira ističu kako će sve učiniti da ostvare što bolji plasman.

“Mi smo možda i jedna od slabijih ekipa, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Imamo problema sa nekolicinom igrača koji su povrijeđeni i s toga nismo u krugu favorita za najviši plasman. Jedno je sigurno, a to je, da ćemo se boriti svim snagama kako bismo ostvaili što bolji utisak na ovogodišnoj smotri” – poručio je Jovica Keserović.

Veliku pomoć u organizaciji takmičenja „Gromovi“ su dobili od grada Banjaluka, JUSC „Borik“, Tvornice obuće „Bema“, Komercijalne banke i drugih privrednih subjekata.

“Prepoznali smo pozitivnu energiju kod „Gromova“ i zbog toga smo odlučili da ih i dalje podržavamo” – rekao je Dejan Stanković, šef marketing službe Komerecijalne banke.

Izvor: Srpskacafe/S.B.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sve-spremno-za-floorball-bl-2017/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])