Prilika za učenje i zabavu: „RevolutiON 2017“ stiže u Banjaluku

Objavljeno: 26. 7. 2017 u 21:02h

Omladinska organizacija AIESEC u Banjaluci realizuje projekat „RevolutiON 2017“ u periodu od 31.7. do 11.9. 2017. godine. Početkom avgusta u Banjuluku stiže 6 praktikanata, stranih studenata iz Belgije, Njemačke, Kine, Azerbejdžana i Turske. Cilj projekta je omogućiti djeci i mladima da provedu slobodno vrijeme tokom ljeta na kvalitetan i kreativan način i približiti im različite kulture.

Strani studenti će organizovati i voditi razne radionice i na što zabavniji i kreativniji način banjalučkim mališanima približiće svoje kulture i običaje.  Tako će naši mališani imati priliku da prisustvuju radionicama na otvorenom u okviru manifestacije „Kreativni avgust“, koju organizuje UG „Zdravo Da Ste“. Pored ovih aktivnosti, praktikanti AIESEC-a u Banjaluci volontiraće i u Dnevnom centru UG „Nova generacija“. Ovim aktivnostima AIESEC u Banjaluci želi razviti i saradnju sa lokalnim udruženjima.

Još nešto što će kroz projekat „RevolutiON 2017“ realizovati, a možda je i najzanimljiviji dio projekta za građane, je sajam kultura – Global Village, koji će biti realizovan u saradnji sa KUD-om 14. februar i Komitetom za međunarodnu razmjenu studenata medicine RS – SaMSIC. Praktikanti AIESEC-a u Banjaluci i organizacije SaMSIC prikazaće svoju kulturu i običaje na ovom sajmu, predstavljajući svoju hranu i pića, tradicionalnu nošnju, zastave i slično.

Projekat je podržala Gradska Uprava grada Banjaluka, Turistička organizacija grada Banja Luka, a naročit doprinos realizacij projekta dali su  Univerzitet u Banjoj Luci i Studentski centar „Nikola Tesla“, obezbjedivši smještaj za strane studente.

Ukoliko i vi želite provesti ljeto na koristan način, prijavite se i pronađite priliku za sebe na AIESEC portalu praksi: https://opportunities.aiesec.org  

AIESEC je omladinska organizacija koja nudi razne prilike studentima širom svijeta kako bi unaprijedili svoja znanja i vještine, stekli neophodno iskustvo za dalji rad i razvili liderske sposobnosti kojima mogu da pozitivno utiču na svoju zajednicu i usavrše sebe. Sve ovo postižu putem stručnih i volonterskih praksi koje su na raspolaganju skoro cijele godine u  126 zemalja svijeta.

Projekat „RevolutiON” je 2015. godine prvi put pokrenut na državnom nivou i realizovan je u AIESEC Lokalnim kancelarijama u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu.

Na prvom „RevolutiON“ projektu 11 stranih studentica iz raznih dijelova svijeta svoju praksu obavljale su radom na promocij kulturnog duha Muzeja Savremene Umjetnosti Republike Srpske, Banjalučkog studentskog pozorišta i kulturnog centra Banski Dvor.

2016. godine održan je drugi „RevolutiON“ projekat koji je bio proširen i na gradove oko Banjaluke. Ukupno 23 strana studenata iz 14 različitih zemalja, radilo je u kulturnim i javnim institucijama. Oni su uspjeli približiti svoje kulture mladima i doprinijeti radu institucija kroz osmišljavanje i implementaciju novih marketinških strategija.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/prilika-za-ucenje-i-zabavu-revolution-2017-stize-u-banjaluku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot