Počinje “Kestenburg”, 48 predstava na svim banjalučkim scenama

Objavljeno: 24. 7. 2017 u 15:00h

Koncertom Emira Kusturice i “No smoking orkestra” sutra će u Banjaluci biti otvoren drugi Međunarodni festival studentskih pozorišta “Kestenburg”, koji će trajati do 3. avgusta.

Direktor “Kestenburga” Aleksandar Pejaković rekao je na konferenciji za novinare da će u žiriju Festivala biti priznata ruska balerina i popularna holivudska glumica Sofija Aržakovskaja, srpska glumica Sloboda Mićalović i glumac Josip Pejaković.

“Nije bilo lako između 200 predstava izabrati 48 koje će igrati na festivalu. Ove godine biće duplo više predstava iz duplo više zemalja nego prethodne godine”, naveo je Pejaković.

On kaže da će festivalski program biti održavan na svim pozorišnim scenama u gradu, kao i da će svaki dan igrati šest predstava u 18.00, 20.00 i 22.00 časa.

Pejaković je istakao da se festival sastoji od Zlatne, Srebrne i Bronzane selekcije.

“U Zlatnoj se nalaze predstave iz Irana, Izraela i Češke, koje svojim kvalitetom mogu da učestvuju na svjetskim festivalima”, naglasio je Pejaković.

Koncert Emira Kusturice i “No smoking orkestra” biće održan sutra u 21.00 čas u Sportskoj dvorani “Borik”.

Na Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta “Kestenburg”, koji se održava od sutra do 3. avgusta u Banjaluci, učestvovaće studentska pozorišta iz 15 zemalja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/pocinje-kestenburg-48-predstava-na-svim-banjaluckim-scenama/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot