Zbog godišnjice “Oluje” promijenjen termin koncerta Marije Šerifović u Banjaluci

Objavljeno: 23. 7. 2017 u 09:53h

Imajući u vidu da su se u pojedinim medijima pojavile veoma negativne reakcije u vezi sa najavljenim koncertom Marije Šerifović na tvrđavi Kastel u Banjaluci 4. avgusta,  kao ozbiljna kuća i organizator koncerta, osjećamo potrebu da se obratimo javnosti, te kroz zvanično saopštenje otklonimo sve nedoumice koje se tiču najavljenog događaja.

Kako je raspored koncertnih nastupa i drugih obaveza regionalno popularne pjevačice Marije Šerifović uglavnom popunjen i po nekoliko mjeseci unaprijed, menadžment nam je dostavio veoma ograničen broj slobodnih termina za mjesec avgust i nikako se ne može govoriti o našoj namjeri da se ciljano i sa predumišljajem organizuje koncert na dan velikog stradanja srpskog naroda tokom akcije „Oluja“.

Naprotiv, imajući u vidu druga već zakazana dešavanja na tvrđavi Kastel, te znajući da se godinama unazad centralno obilježavanje godišnjice stradanja Srba u „Oluji“ u Banjaluci održavalo 5. avgusta i da je taj datum prije dvije godine bio proglašen Danom žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj, prihvatili smo da termin održavanja koncerta bude 4. avgust.

Prethodno smo se raspitali i saznali da u ovom trenutku ne postoji nijedan zvanični akt ili odluka koja zabranjuje organizaciju koncertnih događaja u dane godišnjice stradanja Srba u akciji „Oluja“ i možda je krajnje vrijeme da se ovo pitanje sistemski riješi, te da se na taj način onemoguće sve neprijatnosti i nelagode sa kojima se mogu susresti organizatori. Posebno smo ogorčeni činjenicom da je organizacija koncerta jednog istinskog umjetnika i našeg jedinog evrovizijskog pobjednika Marije Šerifović, u jednom dijelu medija grubo zloupotrebljena u dnevnopolitičke svrhe jer Grad Banjaluka i gradonačelnik Igor Radojičić nisu organizatori koncerata niti oni, imajući u vidu trenutno važeće akte mogu bilo kome zabraniti organizovanje koncerata i festivala.

U ovom času, odluka o odgađanju koncerta je jedino stvar ličnog senzibiliteta organizatora i ličnog odnosa prema konkretnom događaju.

Iskreno nam je žao ako je najava koncerta za 4. avgust kod bilo koga prouzrokovala patnju i bol jer nam to nikako nije bila namjera. Naša medijska kuća, kroz medijsko izvještavanje i na svaki drugi način, uvijek sa najvišim poštovanjem odnosila prema velikoj tragediji i patnji koja je zadesila naš narod i to poštovanje ni ovaj put neće biti iznevjereno.

Imajući u vidu sve prethodno navedeno, u dogovoru sa menadžmentom Marije Šerifović, uspjeli smo dogovoriti da se koncert planiran za 4. avgust pomjeri za dan ranije, tako da će se dugo očekivani koncert ove umjetnice u Banjaluci održati 3. avgusta na tvrđavi Kastel u 21. čas.

Sve ulaznice kupljene za prethodni termin važiće i za novi termin.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/zbog-godisnjice-oluje-promijenjen-termin-koncerta-marije-serifovic-u-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])