Počinje jubilarni Demofest na Kastelu, novitet – plaćanje DF karticom

Objavljeno: 19. 7. 2017 u 12:13h

Deseti Demofest, najpoznatiji festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi, počinje sutra na tvrđavi Kastel, koja je smještena u samom srcu grada, na obali rijeke Vrbas, a ovogodišnji line up čine brojne internacionalne i regionalne muzičke zvijezde, kao i 50 demo bendova iz cijele ex-Yu, koji će nastupati na dvije festivalske bine.

Tokom tri dana festivala, od 20. do 22. jula, u revijalnom programu Demofesta nastupiće Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, zatim Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz, Projekt Rakija, zahvaljujući generalnom sponzoru jubilarnog Demofesta Banjalučkoj pivari, prijatelju festivala kompaniji m:teli oficijelnom telefonu festivala Huawei P10. Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, dok će za lokalnu podršku biti zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Uz glavni program, svi posjetioci tvrđave Kastel će biti u prilici da uživaju u raznim drugim sadržajima, koji su pripremili organizatori i sponzori festivala.

Pored večernjeg programa, Demofest je i ove godine spremio dnevne sadržaje tokom sva tri festivalska dana. Sve aktivnosti dnevnog programa festivala biće organizovane u Kulturnom centru Banski dvor, u sklopu kojeg će publika moći da prisustvuje okruglom stolu “Žene u umjetnosti”, promociji knjige Vedrane Rudan “Muškarac u grlu”, a tu su i “Dinja – stand up show” sa Sandrom Silađev – Dinjom, te čak četiri izložbe. U Banskom dvoru biće upriličena i promocija albuma prvenca grupe Seine, pobjednika prethodnog Demofesta, kao i promocije već pomenutih lokalnih bendova.

Demofest je postao jedan od najuspješnijih festivala u ovom dijelu Evrope i uvršten je na UNESCO listu projekata od posebnog značaja za povezivanje i razvoj kultura u zemljama Evrope.

Takođe, Demofest je 2016. godine nominovan za prestižnu nagradu UK Festival Awards, i to u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije, a ove godine je odstrane Flight Networka, najveće turističke agencije iz Kanade, proglašen za jedan od evropskih festivala koji ima naprisniji odnos sa publikom.

Banjalučki Demofest ove godine donosi još jedan novitet, a u pitanju je beskontaktno plaćanje. Kao sredstvo plaćanja koristiće se specijalna festivalska beskontaktna kartica, koju će posjetioci moći da preuzmu na festivalskoj lokaciji na za to posebno predviđenim Top-up blagajnama. Ove kartice će pojednostaviti i znatno ubrzati proces kupovine pića i hrane, kako bi svi mogli nesmetano da uživaju u festivalskom iskustvu.

Kako funkcioniše DF kartica?

  • Preuzmete DF karticu na posebno označenim Demofest blagajnama (Top-up points).
  • Uplatite željenu količinu novca na DF karticu.
  • DF karticu koristite za plaćanje svih roba i/ili usluga u festivalskom prostoru.
  • DF karticu u svakom trenutku možete dopuniti novim željenim iznosom na pomenutim Top-up blagajnama.
  • U svakom trenutku možete provjeriti stanje novca na DF kartici na šankovima ili na blagajni.
  • U svakom trenutku možete izvršiti refundaciju preostalog novca sa DF kartice.

U slučaju da je izgubite ili vam kartica bude ukradena, obratite se na Info Point, gdje ćete uz pomoć potvrde o kupovini kartice ili nadopuni sredstava na karticu, a koju ste dobili na blagajni, moći da blokirate karticu.

Preostala sredstva sa kartice od momenta deaktivacije će vam biti refundirana narednog dana. Detalje možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala demofest.org.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/pocinje-jubilarni-demofest-na-kastelu-novitet-placanje-df-karticom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot