Banjaluka: Festival srpskog folklora na Kastelu

Objavljeno: 6. 7. 2017 u 16:14h

Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša” Banjaluka organizuje Festival srpskog folklora 2017. na ljetnoj sceni tvrđave Kastel, od 7. do 9. jula.

Prvo festivalsko veče – 7. jula predviđeno je za zajednički koncert tri najveća banjalučka društva: „Masleša“, „Čajavec“ i „Pelagić“.

Drugo festivalsko veče – 8. jula nastupa Biljana Krstić i orkestar Bistrik, dok je treće festivalsko veče rezervisano za nastup gostujućih ansambala: SCA „Oplenac“ iz Toronta, FA „Vila“ iz Novog Sada, CTKU „Abrašević“ iz Bačke Balanke i ANIP „Masleša“ kao domaćin.

Cilj Festivala, kako je saopštio organizator – jeste povezivanje Srba iz regiona i dijaspore, očuvanje srpske tradicije, kulture i običaja, ali i prilika da se pokaže najbolje od onoga što srpski folklor nudi.

“Pomenuti učesnici su svakako među najboljima u svojim oblastima, te se samim tim garantuje vrhunski program banjalučkoj publici ali i mnogobrojnim turistima”, naveli su u saopštenju.

Festival su, između ostalih, podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kabinet predsjednika RS, kompanija “M:tel” i KC Banski dvor. Ulaznice se mogu nabaviti svakog dana u periodu od devet do 23 časa na Trgu Krajine, ali i svake festivalske večeri na ulazu u Kastel.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-festival-srpskog-folklora-na-kastelu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot