Četiri izložbe i dvije muzičke promocije na 10. Demofestu! (Foto)

Objavljeno: 4. 7. 2017 u 21:00h

Banjalučki Demofest je otkrio i posljednji dio pratećeg programa, koji će se održavati u Kulturnom centru Banski dvor tokom sva tri festivalska dana od 20. do 22. jula u dnevnim terminima, a ulaz na sve sadržaje će biti besplatan.

Pored već predstavljenih aktivnosti, Demofest ovoga puta donosi čak četiri izložbe i dvije muzičke promocije.

Festival će zvanično biti otvoren u četvrtak, 20. jula u 12 časova Demofest izložbom “10 godina vrhunskog zvuka”, povodom desetog rođendana najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi, a riječ je o izložbi fotografija, koncertnih plakata, majica i ostalih memorabilija Demofesta.

Istog dana u 16.30 časova, biće otvorene izložbe “Nešto je puklo u meni” i “The Good Wife” u saradnji sa Beogradskim mesecom fotografije.

Izložba “Nešto je puklo u meni!” postavlja pitanje koja je granica između štetnosti i koristi, između informacije i voajerizma, između traganja za profitom i odgovornosti, koji svaki novinski izvještaj (posebno izvještaji o nasilju nad ženama) nosi sa sobom. Temom nasilja nad ženama kroz tabloido izvještavanje se upravo bavi rad “Nešto je puklo u meni!”, autorke Marije Janković, nezavisne fotografkinje iz Beograda, koja pokušava da balansira između novinarstva i umjetnosti.

“The Good Wife” autora Deyana Clementa je bogat multimedijalni projekat započet 2015. godine serijom auto-portreta uz pomoć kojih autor preispituje ulogu koja se priželjkuje za ženu u savremenom društvu, gdje ovo “savremeno” postoji mnogo više kao lingvistička zavjesa, iza koje svakodnevno posmatramo potpuno suprotne predstave i namjere partrijarhata da očuva svoje položaje i dominaciju.

Posljednja izložba “Žene slikaju žene u muzici” će biti otvorena u petak, 21. jula u 12.30 časova, u saradnji sa “Zonom muzike” iz Zenice, koja okuplja karikaturistkinje iz regiona. One će stvoriti umjetnička djela na kojima su proslavljene muzičarke. Svi radove iz postavke “Žene crtaju žene u muzici” nastale su iz olovaka u ruci žena, a izložbi se pridružio i Damir Belić u znak podrške svojim koleginicama.

Posljednji dan pratećeg programa Demofesta, tj, subota 22. jul, biće najmijenjen muzičkim sadržajima, pa će publika od 11.30 časova moći da prisustvuje promociji banjalučkih bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje, a od 15 časova promociji albuma grupe Seine, pobjednika Demofesta 09.

Deseto izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a tokom tri dana festivala na dvije bine će zasvirati 50 demo bendova, kao i 15 revijalnih izvođača, i to zahvaljujući Nektar pivu, kao generalnom pokrovitelju te prijatelju festivala kompaniji m:tel i zvaničnom telefonu festivala Huawei P10.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/cetiri-izlozbe-i-dvije-muzicke-promocije-na-10-demofestu-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot