Banjalučka ljetna scena od 5. do 19. jula

Objavljeno: 4. 7. 2017 u 23:58h

Banjalučka ljetnja scena koja obuhvata pozorišne predstave i filmske projekcije, održava se u periodu od 5. do 19. jula u prostorijama Banjalučkog Socijalnog Centra BASOC u ulici Mirka Kovačevića 2. na Mejdanu.

Organizator festivala je  umjetnička grupa koja djeluje u Udruženje Nezavisnih Stvaralaca I Aktivista „Geto“ u partnerstvu sa  BASOC-om.

Gosti prve Banjalučke ljetnje scene su apsolventi i diplomirani glumci Akademije umjetnosti iz Banjaluke. Ulaz na predstave i projekcije je besplatan.

Festival 5. jula otvara predstava „Glasaj! Trpi“, petak 7. jula igraju „Emigranti“ a sledeća sedmica je rezervisana za predstave „Sudnica“ (10.7.), „Oprostite, molim vas, mogu li da prođem?“ (14.7) i „Ko je to? “ (19.7), sve predstave počinju od 21h.

Edukativni dio festivala su projekcije filmova koji su obilježili filmsku umjetnost a neki od njih su „La vita e bella“ ili  „Mlad i zdrav kao ruža“ a nako kojih će se otvoriti diskusija.

Ideja festivala je da se u ljetnom periodu, kada pozorišta prave zaslužene pauze, nastave igrati predstave ali ovoga puta na otvorenom, u prijatnom ambijentu BASOC-a.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjalucka-ljetna-scena-od-5-do-19-jula/||claudebot