Okrugli sto u Muzeju Republike Srpske

Objavljeno: 10. 6. 2017 u 23:31h

“Škole, predškolske ustanove i Muzej – saradnici u vaspitanju i obrazovanju” naziv je Okruglog stola koji će biti održan u Muzeju Republike Srpske u četvrtak, 15. 06. 2017. godine.

Ovaj značajni projekat međumuzejske saradnje pod nazivom “TRADICIJA i INOVACIJA”, organizuje Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja Republike Srpske, a u organizaciji učestvuje i ICOMSee.

Na Okruglom stolu će u trajanju od 11 do 19 časova, izlagati rukovodioci muzejskih ustanova, muzejski pedagozi i muzealci iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Školski pedagozi i saradnici Muzeja Republike Srpske iz banjalučkih kulturnih i obrazovnih ustanova će svojim prisustvom doprinijeti diskusiji. Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja Republike Srpske postoji već 11 godina i do sada je uspostavilo dobru saradnju sa obrazovnim i kulturnim ustanovama u Republici Srpskoj, a ovaj skup će biti još jedna prilika da se razmotre dobre prakse i pojača muđumuzejska saradnja sa muzejima u regionu.

Događaj koji će ovoga dana biti od visokog značaja je potpisivanje sporazuma o saradnji. Sporazum će sa Muzejom Republike Srpske u 09:30 časova potpisati Etnografsi muzej u Beogradu i Muzej Vojvodine, Novi Sad. Sporazum potpisuju direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić, dr Mirjana Menković, direktorica Etnografskog muzeja u Beogradu i  dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, Novi Sad.

Ovo će biti prvi Okrugli sto u Muzeju Republike Srpske organizovan s ciljem da se sagleda i podstakne dijalog ustanova kulture i obrazovanja, da se razvije bolja saradnja između tih institucija, te razmotre inovativni pristupi publici koja je kulturnim institucijama u modernom dobu sve teže dostupna.

Održivost projekta “Tradicija i inovacija” ogleda se u afirmaciji kulturno-istorijskog naslijeđa i prilagođavanju prezentacije muzejske građe mladoj publici. Cilj projekta je i podizanje svijesti djece i omladine o Muzeju kao prostoru slobodnog učenja, te sistematsko širenje publike kulturnih programa u modernom dobu.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/okrugli-sto-u-muzeju-republike-srpske/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])