U nedjelju 1. Međunarodno konjičko takmičenje u zaprežnom sportu

Objavljeno: 9. 6. 2017 u 19:52h

Prije tačno 60 godina, 1957. u Banjaluci je održan prvi konjički turnir, na prostoru danas poznatom kao „Banjalučko polje”. Iz istorije našeg grada poznato je i „odmjeravanje snage i brzine” s početka 20. vijeka, kada je na relaciji između Banjaluke i Gradiške organizovana trka imeđu – tada sve popularnijih bicikla i konja, a u kojem su ubjedljivu pobjedu odnijeli konji!

Međunarodno takmičenje u zaprežnom sportu „PEHAR GRADA BANJALUKE” želi da u Banjaluku vrati dah prošlih vremena, ali i da – kao što je to slučaj u mnogim naprednim evropskim zemljama, ljubav i poštovanje prema jednoj od najplemenitijih životinja – konju, unaprijedi u sportsko-rekreativnu poslasticu, koja će Banjaluci dati još značajniju dimeziju evropskog centra kulture, sporta, turističke atraktivnosti!

S obzirom da na području našeg Grada godinama djeluje nekoliko konjičkih klubova, koji su prirodom onoga čime se bave veoma povezani sa sličnim klubovima u zemljama regiona, želja nam je da prvenstveno napravimo ozbiljno godišnje takmičenje za ove učesnike, po svim pravilima Svjetske konjičke federacije (FEI) u disciplini konjičkog sporta „vožnja preciznosti”, odnosno vožnja između čunjeva za dvoprežne i četvroprežne kočije.

Takmičenju će prethoditi defile učesnika ulicama Banjaluke, kroz centar grada, u vremenu od 12 časova, a planirano je i kratko zadržavanje kolone kočija ispred hrama Hrista Spasitelja oko 12.30!

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/u-nedjelju-1-medunarodno-konjicko-takmicenje-u-zapreznom-sportu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])